GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Türk Sanatçıyı Raylara İtti

Türk sanatçıyı raylara itti. 35 yaşındaki ödüllü Türk sanatçı Emine Yılmaz Özsoy’u bir şahıs  , ABD’nin New York kentinde pazar günü hareket halindeki metroya doğru itti. Özsoy ağır , yara aldı. Yakınları tedavisi için kampanya başlattı.

Türk Sanatçıyı Raylara İtti

Turk Sanatciyi Raylara Itti

Olay 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşti. ABD’nin New York kentinde  işe gitmek üzere  metroya binen  Özsoy’u, indiği istasyonda aynı metrodan inen bir şahıs başından tuttu ve hareket halindeki metroya doğru itti..

 

Özsoy, 2017 yılında eşiyle beraber New York’a gitti ve orada yaşamaya başladı. Emine Özsoy , vücudunun çeşitli yerlerinden ağır tara aldı. Ekipler Özsoy’u  hemen hastaneye götürdü ve tedavi altına aldı. Saldırgan olay yerinden kaçtı. Salı günü New York Polisleri şahsı gözaltına aldı. Saldırganı ise ekipler daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutukladı. Ekipler New York Ceza Mahkemesi’nde ikinci derece cinayete teşebbüs ve farklı suçlamalarla karşı karşıya olduğunu iletti. Ayrıca savcılıktan yapılan açıklamada saldırının nedeninin bilinmediği söyleniyor.

ABD medyasına konuşan görgü tanığı Nancy Marrero, “Sadece onun (Emine Yılmaz Özsoy’un) yanında, sol tarafında yürüdüğünü ve avuç içleri açık halde hareket halindeyken kafasını tutup metroya doğru ittiğini gördüm” ifadelerini kullandı. İHA’nın edindiği bilgiye göre Marrero, Özsoy’un yerde yattığı sırada kolunu hissedemediğini söylediğini aktardı.

Tedavisi için yardım kampanyası başladı

Eşi Ferdi Özsoy, sanatçının omurgasında kırıklar olduğunu iletti. Özsoy,  üstelik kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaranmalar olduğunu söyledi. Bununla birlikte Weill Cornell Tıp Merkezi’nde zor bir ameliyat geçirdiğini iletti. Ayrıca uzun bir iyileşme sürecinin olacağını ifade etti. Özsoy, “Hayatı, bu şiddet eyleminden derinden etkiledi. Maalesef doktorlar hareket kabiliyetinin ve günlük hayatının büyük ölçüde etkileyeceğini iletti. Ama elbette inancımız ve umudumuz asla bitmiyor. O genç, güçlü bir kadın ve savaşçı” dedi.
Ferdi Özsoy, eşinin tedavi masrafları için Gofundme üzerinden kampanya başlattı. Aile kampanyada şu ana kadar 118 bin 336 dolar topladı.  Aile hedefin 2 milyon dolar olduğunu iletti.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu