GündemSpor

TÜRK SPOR TARİHİNİN BALIKESİR’DEKİ GURURU

Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden Milli Maratoncu İsmail Akçay adına Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘İsmail Akçay 10. Yol Koşusu’ 9 Eylül Pazar günü koşulacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Altıeylül Belediyesi’nin Efsane Atlet, Milli Maratoncu İsmail Akçay adına düzenlediği geleneksel ‘İsmail Akçay 10. Yol Koşusu’ 9 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu önemli organizasyonun basın toplantısı dün Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Ataköy’de bulunan Olimpiyatevi’nde gerçekleşti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve 1968 Meksika Olimpiyatları dördüncü efsane atleti İsmail Akçay’ın katılacağı basın toplantısında ‘İsmail Akçay Yol Koşusu’ ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Mexico City 1968 Olimpiyatları’nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen unutulmaz atlet İsmail Akçay, aldığı başarılı sonuçlarla adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı.

NEFESLER TUTULDU

Başladığı günden bu yana binlerce sporcuyu ve Balıkesirlileri buluşturan İsmail Akçay Yol Koşosu’na 7’den 70’e her kesimden büyük bir ilgi var. 2009 yılından itibaren geleneksel hale getirilerek organize edilen İsmail Akçay Yol Koşusu bu yıl 9 Eylül 2018 Pazar günü koşulacak. Koşunun kayıtları ise Kurtdereli Spor Salonunda oluşturulacak kayıt bürolarından yapılabileceği gibi, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun web sayfasında yayınlanan kayıt linki üzerinden de yaptırılabilecek. Kayıtlar, 08 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 16.30’da sona erecek. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu