GündemTürkiye Gündemi

Türk Tabipler Birliği “Çalışma Şartları Çözüm Bekliyor”

Türk Tabipler Birliği “Çalışma Şartları Çözüm Bekliyor”

 

Türk Tabipleri Birliği İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu İşyeri Hekimleri Derneği yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Biz işyeri hekimlerinin ücretleri tarihimizin en düşük seviyesine geriledi. Çalışma şartlarımız olağanüstü ağırlaştı ve iş güvencemiz ortadan kalktı ”denildi.

 

Etkili Denetim Yapılmıyor Denildi

Maaşların düzenli ödenmediği iddia edilen açıklamada ayrıca” Kullandığımız araç ve akaryakıt harcamaları ile bilgisayar ve internet gibi giderleri kendimiz ödemek zorunda kalıyoruz. İzin hakkımızın kısıtlandığı, bakanlık tarafından yerinde ve etkili denetimlerin yapılmadığı, ama en önemlisi de mesleki bağımsızlığımızın her geçen gün erozyona uğratıldığı bir ortamda çalışmaktan yıldık, yorulduk ”denildi.

“Çözüm Bekliyoruz”

340 bin işyerinde görev yapan 14 bine yakın işyeri hekimi olarak sorunlarımızı anlatmaktan yorulduk çözüm bekliyoruz denilen açıklamanın bir bölümü şöyle; Ücretlerimizi düşürmeyi, işçiye ve iş ortamını düzeltmeye ayırdığımız ve zaten yetersiz olan süreyi kısaltmayı aklınızdan dahi geçirmeyin tam aksine hizmet sürelerimizi arttırın, Mesleki bağımsızlığımızın, iş güvencemizin, özlük haklarımızın, çalışma koşullarımızın önündeki en büyük engel olan, kaderimizi patronların insafına terk eden politikaların değişmesi için meslek örgütümüz ile görüşerek, işçi sağlığı hizmetinin kamusallığını da göz önünde bulunduracak gerekli düzenlemeleri hayata geçirin,Meslek örgütümüz Türk Tabipleri Birliği’nin elinden aldığınız yetkileri iade edin, Böylece sorunlarımızın çözümü noktasında bir başlangıç yapabilirsiniz. Böyle bir başlangıç biz işyeri hekimlerinin, iş güvenliği uzmanlarının, işyeri hemşirelerinin ve doğal olarak işçilerin yararına olacaktır.” HABER: FATMA KARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu