GündemTürkiye Gündemi

Türkiye Barış İçin Mekik Diplomasisini Yoğunlaştırıyor

Türkiye Barış İçin Mekik Diplomasisini Yoğunlaştırıyor

 

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın başladığı günden bu yana 20’yi aşkın liderle yüz yüze ve telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yı Ankara’da ağırlayacak.

 

Ukrayna-Rusya savaşının başladığı 24 Şubat’tan bu yana yoğun diplomatik temasları sürdüren Türkiye, ateşkesin sağlanması ve savaşın sona erdirilmesi amacıyla girişimlerini artırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta başlayan saldırılarının ardından bölgede barışın sağlanması için aktif bir diplomasi trafiği yürütüyor.

 

Zelenskiy ile 3, Putin ile 1 kez görüştü

 

24 Şubat sabahı Ukrayna topraklarına Rus ordusunun başlattığı saldırının ardından ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bazı bakanlar ve kurmaylarıyla güvenlik zirvesine başkanlık eden Erdoğan, daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Erdoğan, Zelenskiy ile 26 Şubat ve 4 Mart’ta da telefon görüşmeleri yaparak ateşkes ilanı noktasında çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Erdoğan, savaşın diğer tarafı olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 6 Mart’ta telefonda görüştü. Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini vurgulayan Erdoğan, “Hep birlikte barışın yolunu açalım.” çağrısında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu