GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Türkiye Kamu Sen “Maaş Zammı Ve Taleplerimiz”

Türkiye Kamu Sen “Maaş Zammı Ve Taleplerimiz”

Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Baki 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yer verilen Konfederasyon ve bağlı sendikaların taleplerinin yer aldığı bir basın açıklaması yaptı. Talepleri dile getirdi.

Kamu görevlilerinin ve emeklilerinin 2022 ve 2023 yıllarında alacakları maaş zamlarının, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Baki konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Hepimizin bildiği gibi bundan önce gerçekleştirilen 5 toplu sözleşme süreci, kamu görevlilerinin ve emeklilerimizin mali ve özlük haklarına yeterli katkıyı sağlayamamış adeta bir hayal kırıklığı yaratmıştır ”dedi. 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde, belirlediğimiz ortak talepler üzerinden birlikte pazarlık yapma kararı alınmıştır ”açıklamasında bulundular.

Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Baki alınan ortak karar çerçevesinde bazı kararları şöyle sıraladı: Çalıştırılan sözleşmeli personel ile vekil ebe, hemşire, imam, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan kamu dışı sağlık personeli ve usta öğreticilerin memur kadrolarına geçirilmesidir.  Türkiye Kamu-Sen olarak, “Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz. Geçmişin hesabı kapanmadan geleceğe bakılmazlar.” diyoruz. Bu kriterimizi ortak talepler belirlenirken de ortaya koyduk”

“Seyyanen Net 600 TL Telafi Artışı İstiyoruz”

“Geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan kayıplarımıza mahsuben taban aylığa seyyanen net 600 TL telafi artışı istiyoruz.Taban aylığa yapılmasını istediğimiz net 600 TL artıştan sonra 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin taleplerimizi ise şu şekilde ifade edebiliriz:Kamu görevlilerine ve emeklilere 2022 yılının tamamı için ocak ayından itibaren %21 zam ve ayrıca %3 refah payı artışı istiyoruz.2023 yılı için ise ocak ayından geçerli olmak üzere tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına %17 zam ve yine Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere %3 refah payı talep ediyoruz.Enflasyon farkının ise TÜFE’nin maaşlara yapılan oransal artışların üzerine çıktığı aydan itibaren ödenmesini istiyoruz.”

En Düşük Memur Maaşı 1.713 TL” Olmalıdır

“Önümüzdeki yıl için en düşük memur maaşına 1.713 lira, ortalama memur maaşları için ise 2.031 lira zam istiyoruz. Ayrıca;COVID-19 salgını sürecinde görev yapan memurların bu süreleri fiili hizmet süresi zammı olarak kabul edilsin ve bu sürelerde esnek çalışma şartlarından faydalanamayan memurlara ayrıca telafi ücreti verilsin diyoruz.”

Covıd-19 Meslek Hastalığı Kabul Edilsin

“COVID-19’un illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı olarak kabul edilmesini, bu nedenle hayatını kaybeden başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlilerinin şehit statüsünde değerlendirilmesini istiyoruz. Verilen sözlere uygun olarak bütün kamu görevlilerini kapsayacak ve tüm beklentileri karşılayacak bir ek gösterge düzenlemesine ihtiyaç vardır, bu konudaki adaletsizlikler giderilsin, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personele de ayrıca ek gösterge verilsin diyoruz.”

Görevde Yükselme Ve Atamalar Yazılı Sınavla Yapılsın

“Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dâhil edilerek, ayrıca emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesini talep ediyoruz. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının boş kadro bulunması durumunda derhal yapılmasını zorunlu kılacak mevzuat değişikliği talep ediyoruz. Görevde yükselmelerde ve ilk atamalarda her türlü istismara açık olan sözlü sınav uygulamasının kaldırılmasını, ayrıca bu tür atamaların objektif bir şekilde gerçekleştirilecek yazılı sınavlar aracılığıyla yapılmasını istiyoruz.” Türkiye Kamu Sen daha pekçok konuda taleplerini yineledi ve ayrıca hakların kazanımı için mücadele verileceğini belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu