Türkiye Mikro Yer Çekimi Araştırmalarına Odaklandı

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Türkiye'nin uzay misyonlarındaki başarılarının ardından mikro yer çekimi araştırmalarına odaklandıklarını belirtti.

Türkiye Mikro Yer Çekimi Araştırmalarına Odaklandı

Türkiye Mikro Yer Çekimi Araştırmalarına Odaklandı

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Türkiye’nin uzay misyonlarındaki başarılarının ardından mikro yer çekimi araştırmalarına odaklandıklarını belirtti.

Bursa Uludağ’da düzenlenen 26. Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Atasever, Türkiye’nin bir sonraki insanlı uzay misyonuna kadar uzayda gelişecek ekonomik ekosistemden maksimum pay alabilmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Atasever, etkinliğin şenlik havasında geçtiğini ve katılımcıların bilim merkezlerinin stantlarını ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katılma şansı bulduğunu anlattı. Gökyüzü gözlemlerinin gece ve gündüz saatlerinde gerçekleştirildiğini belirten Atasever, her yaştan katılımcının gezegenler, yıldız kümeleri ve galaksiler gibi gök cisimlerine olan ilgisinin artırılmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Türkiye Mikro Yer Çekimi Araştırmalarına Odaklandı

Gelecekte Türkiye’nin uzay alanındaki çalışmalarına katkı sağlayacak gençlerin bu alanlara olan ilgisinin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Atasever, “Başvuru yapan 15 bin kişiye sorumluluğumuz var. Onlara gerçekleştirdiğimiz misyonları anlatmak ve ülkemize olan katkılarını açıklamak bizim görevimiz. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerde gençlerimizle buluşmayı arzu ediyoruz,” dedi.

Atasever, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST’e de katılacağını belirterek, gençleri bu önemli etkinliğe davet etti.

AA