GündemTürkiye Gündemi

Türkiye-Mısır İlişkilerinde İHA Anlaşması Gündemde

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde, Mısır'ın Türkiye'den insansız hava aracı (İHA) almayı düşündüğünü duyurdu.

Türkiye-Mısır İlişkilerinde İHA Anlaşması Gündemde

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşme süreci çerçevesinde, Mısır’ın Türkiye’den insansız hava aracı (İHA) almayı düşündüğünü duyurdu. Fidan, bu gelişmenin Libya ile olan ilişkilere olumlu etkileri olduğunu belirtirken, Mısır’ın Türkiye’ye kardeş ve dost bir ülke olarak nitelendirdi.

Aynı zamanda Mısır’da bulunan Türk yatırımcı sayısının arttırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Fidan, Türkiye’nin Mısır’a İHA sağlama konusunda iki ülke arasında mutabakat olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı, ABD ve İran arasındaki gerginlikle ilgili olarak ABD’nin “ateşle oynadığını” belirtirken, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili olarak İsrail’in güvenlik değil, daha fazla toprak peşinde olduğunu ifade etti.

Fidan, İsrail’in 1967 sınırlarını kabul ettiği ve Filistinlilere kendi devletini verdiği gün güvende olacağını dile getirdi.

 

 

 

Haber: Bülten

TÜİK Ocak Ayı Enflasyon Oranını Açıkladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu