Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTeknoloji

Türkiye Otomobil Pazarında Çin Markaları Yükselişte

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında Çinli markaların etkisi giderek artıyor. Son verilere göre, Şubat ayında Çinli markaların otomobil pazarındaki payı yüzde 8,68'e yükseldi. Bu şirketler, adet bazında da pazar paylarını güçlendiriyorlar.

Türkiye Otomobil Pazarında Çin Markaları Yükselişte

Turkiye Otomobil Pazarinda Cin Markalari Yukseliste 1

Türkiye Otomobil Pazarında Genel Bir Bakış

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları, yılın ilk 2 ayında 2023’e kıyasla yüzde 40,6 artarak 185 bin 691 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları yüzde 52,11 artışla 146 bin 318’e, hafif ticari araç satışları ise yüzde 9,8 artarak 39 bin 373’e ulaştı.

Çin Markalarının Yükselişi

ODMD’nin listesine göre, Türkiye pazarındaki toplam marka sayısı 53’e yükseldi ve bu listede Çin menşeli 10 marka yer aldı. Özellikle son dönemde Türkiye’ye olan ilgileri artan Çin markaları arasında Skywell, MG, Chery, Leapmotor, Seres, Maxus, Hongqi, DFSK, BYD ve NETA bulunuyor.

İlgili Makaleler

Çin Markalarının Satış Performansı

Çinli otomotiv firmalarının Türkiye’deki satış rakamları incelendiğinde, Chery 9 bin 456 adetle ilk sırada yer alıyor. MG 2 bin 716 adetle ikinci, BYD ise 375 adetle üçüncü sırada bulunuyor. Diğer önemli Çin markaları arasında DFSK ve Skywell de yer alıyor.

Çin Markalarının Pazar Payı

Çin otomotiv firmalarının Türkiye’deki toplam satışları yılın ilk iki ayında 12 bin 781’e ulaştı ve otomotiv pazarından aldıkları pay yüzde 6,88’e çıktı. Sadece otomobil satışlarını ele aldığımızda ise Çin markalarının pazar payı yüzde 8,68’e yükseldi.

Türkiye’nin Çekiciliği ve Gelecek Planları

Türkiye’nin Çin markaları için üretim ve batarya yatırımı açısından önemli bir pazar olduğu belirtiliyor. Ancak, elektrikli otomobillerle ilgili düzenlemeler ve gelişmeler yakından takip ediliyor. Çin markalarının Türkiye otomobil pazarındaki varlığı ve etkisi her geçen gün artıyor.

Haber: AA

Çinli Otomobil Markaları Amerika’nın Hedefinde

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu