GündemTürkiye Gündemi

Türkiye Uzay Yarışında Geri Kalmayacak

Türkiye Uzay Yarışında Geri Kalmayacak

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkeler arasındaki rekabetin sadece yeryüzünde olmadığına dikkati çekerek, “Türkiye’yi uzay yarışında geri bırakmamak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

‘’ÜLKELER ARASI REKABET SADECE YERYÜZÜNDE OLMUYOR’’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uzay ve havacılık alanında riskli ve yüksek yatırımları hayata geçirmek için büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Varank, “Dünyada ülkeler arası rekabet artık sadece yeryüzünde olmuyor. Uzayda ve havacılıkta çok ciddi bir rekabet var. Tam bağımsızlığın yolu aslında şu anda havacılıkta ve uzayda başarılı olmaktan geçiyor.” diye konuştu.

“Türkiye, uzay alanında ciddi kabiliyetleri olan bir ülke”

Bu hedeflere dönük çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Varank, “Türkiye, uzay alanında ciddi kabiliyetleri olan bir ülke. Kendi uydusunu yapabilen, özellikle uydu işletmeciliğinde çok ciddi başarılar elde etmiş, gökyüzü gözlemleriyle kendi ulusal gözlemevini ve içinde bulunduğumuz Doğu Anadolu Gözlemevi ile ciddi altyapılar kuran, çok ciddi insan kaynağına sahip bir ülkeyiz.” Dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu