EkonomiGündem

Türkiye ve Irak Arasında Yeni Anlaşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve diğer yetkililer tarafından resmi bir törenle karşılanan Erdoğan, tarihi ziyaret kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye ve Irak Arasında Yeni Anlaşma

Turkiye Ve Irak Arasinda Yeni Anlasma 1
Türkiye Ve Irak Arasında Yeni Anlaşma

Görüşmelerde Terörle Mücadele ve Bölgesel İlişkiler Ele Alındı

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile gerçekleştirdiği görüşmede, Erdoğan, Türkiye ve Irak arasındaki ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konularını ele aldı. Erdoğan, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak’tan beklentilerinin bulunduğunu vurgulayarak, Irak’ın her türlü terörden arındırılması gerektiğini ifade etti.

Kalkınma Yolu Anlaşması İmzalandı

Bağdat ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile Kalkınma Yolu Anlaşması’nın imza törenine katıldı. Bu anlaşma ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve Kalkınma Yolu Projesi’nin tamamlanmasıyla 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılması hedefleniyor.

Turkiye Ve Irak Arasinda Yeni Anlasma 2
Türkiye Ve Irak Arasında Yeni Anlaşma

İş Forumu ve Ticaret Hacminin Artırılması

Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında düzenlenen İş Forumu’nda, Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik adımlar ele alındı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasıyla ilgili olarak alınacak önlemler ve iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Türk Heyeti ve İlgili Bakanlar Irak’a Gitti

Erdoğan’a Irak ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Turkiye Ve Irak Arasinda Yeni Anlasma 3

Haber: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’ta

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu