Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Türkiye’de ikinci tur heyecanı

2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları son dakika belli oldu. Kazanan Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? YSK kesin olmayan sonuçlarına göre Erdoğan kazandı.

Türkiye’de ikinci tur heyecanı. Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları için nefeslerini tuttu. İkinci tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları için heyecanlı bekleyişle doruk noktasında. Cumhurbaşkanlığı Seçimi 28 Mayıs’ta bugün gerçekleşti. Ayrıca, Yurt içi ve yurt dışında toplam kayıtlı 64 milyondan fazla seçmen oy attı. 13. cumhurbaşkanını seçmek istedi. Oy verme işlemi sona erdi.

Secim Sonuclari Beli Oldu

Türkiye, 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için heyecan yaşadı. Türkiye 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci milletvekilliği seçimi için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı net olmayan sonuçlara göre sonuçlar belli oldu. Böylelikle, Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oy oranı yüzde 52,09 oldu. Ayrıca, Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde ise 47,91 oldu.

Dahası 14 Mayıs seçimlerinde ise, Adaylardan hiçbiri cumhurbaşkanı seçilebilmek için yeterli oyu alamamış ve seçim ikinci tura kalmıştı. Türkiye, (bugün) 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Yurt içi ve yurt dışında toplam kayıtlı 64 milyondan fazla seçmen oy kullandı. Ayrıca, ilk turun ardından yurt içinde 18 yaşını dolduran ve seçmen olmaya hak kazanan 47 bin 523 genç bu seçimde oy kullanma hakkına sahip oldu.

 

SEMRA AMAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu