Gündem

“TÜRKİYE’DE KİMSE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

“TÜRKİYE’DE KİMSE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

 

Balıkesir Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bir televizyon kanalında yayınlanan dizi ile ilgili açıklamada bulundu.

Balıkesir Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bağlı bulunduğu bakanlık tarafından RTÜK’e gönderilen resmi yazı hakkında açıklamada bulundu. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün RTÜK’e gönderdiği resmi yazı ile ilgili bilgilere yer verildi. Resmi yazının içeriğinde bir televizyon kanalında yayınlanan kimsesiz çocukları konu alan diziye yönelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nde kimse, kimsesiz değildir. Devletimiz ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımıza imkanlarını ve sosyal hizmet modellerini seferber etmektedir. Dizinin tanıtımlarında çocuk koruma sistemimiz hakkında yeterli ölçüde bilgi sahibi olunmadığı görülmektedir. Fragmanda çocuklara yönelik söylenen sert ve hoyrat ifadeler kamuoyu vicdanını yaralamıştır. ” ifadeleri yer aldı.

 

 “PERSONELİMİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKIYOR”

Resmi yazıda, “ Çocuk alanında çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları da dizinin içeriğine dair şikayetlerini çeşitli mecralar aracılığı ile Bakanlığımıza ulaştırmışlardır. Dizinin konusu, konunun işleniş biçimi ve fragmandaki görüntüler değerlendirildiğinde; devlet koruması altındaki çocuklarımızın psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyeceği, çocuklarımıza büyük bir özveri ile bakım hizmeti sunan personellerimizi töhmet altında bırakacağı değerlendirilmiştir. Dizinin yayın akılına girmeden önce RTÜK tarafından incelenmesi yerinde olacaktır. ” denildi. Balıkesir Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gönderilen yazının içeriği ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını beklediklerini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu