GündemTürkiye Gündemi

Türkiye’de Mega Proje

Türkiye’de mega proje geliyor. AnkaraSivas Hızlı Tren Hattı’ndaki çalışmaları bitti. Açılışına günler kalan proje ile Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek.

Türkiye’de mega proje geliyor. Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinde sona yaklaştı. Tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki mesafe böylelikle 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek. Projede Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresi de 2 saate düşecek. Ankara-Yozgat arası ise 1 saate inecek.

Türkiye’de mega proje geliyor. Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin,  kontrol merkezinde inceleme yaptı. Yetkililerden bilgi alan Vali Vekili Öztürk ve Başkan Bilgin, çalışanlara kolaylık diledi.

Aw861044 06

Aw861044 03Daha fazla haber için tıklayın…

 

Hızlı Tren Tarihi

İlk hizmete giren YHT hattı olan Ankara – Eskişehir YHT’dir. İlk seferi 13 Mart 2009’da saat 09.40’ta Ankara Garı’nda oldu. Eskişehir Garı’na içinde dönemin aynı zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu bir trenle yapmıştır.  Böylelikle Türkiye, Avrupa’da 6. ve dünyada 8. yüksek hızlı tren kullanan ülke oldu. İlk YHT hattını  13 Haziran 2011’de yaptı. Ankara – Konya YHT hattının ticarî sefer denemesi böylelikle yapıldı. Trenin bu denemede 287 km/sa hıza ulaştığı fakat Ankara-Konya arasını dönemin parasıyla  500 TL’lik bir enerji masrafıyla kat ettiği kaydedilmiştir. Hat, 23 Ağustos 2011’de hizmete girmiştir. Bundan dolayı 25 Temmuz 2014’te Ankara – İstanbul YHT ve İstanbul – Konya YHT hatları (Pendik’e kadar) hizmete girmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu