GündemKöşe Yazıları

Türkiye’de Tiyatro Festivalleri

Türkiye’de giderek artan ve bölge bölge yayılan Tiyatro Festivalleri, tiyatro eğitmenlerini, amatör-profesyonel tiyatrocuları, yönetmenleri bir araya getiriyor.

Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden gelen tiyatrocular aynı amaç için toplanarak “biz tiyatro çatısı altında birlikteyiz” mesajı veriyor. Festivaller aynı zamanda tiyatro eğitimi anlamında bu işle uğraşanlar için büyük şans.. Amatör ve Profosyonel tiyatrocular festival kapsamında akademisyen ve eğitmenlerden almış oldukları atölyelerle tiyatro adına yeni bir şeyler öğrenmenin mutlulugunu yaşıyorlar ve kendi tiyatro topluluklarında bu bilgileri uyguluyorlar. Tiyatroda okullu ve alaylıları kaynaştıran bu festivaller aynı zamanda yapıldığı bölgenin veya yerin ekonomisine de katkı sunuyor.

Festival katılımcıları festival boyunca şehrin esnafından alışveriş yaparak oradaki esnafın da yüzünü güldürüyor. Kortejlerde ise tam bir şenlik havası var. Tiyatrocular kostümlerini giyerek festival şehrinde yürüyor. Ellerinde pankartları bulunan sanatçılar tiyatro sloganları atarak şehri canlandırıyor. Benim hayalim ise Bulunduğum şehir Balıkesir’de büyük bir tiyatro festivali gerçekleştirmek.. Kim bilir belki bir gün bunu başaran biz oluruz..

Türkiye’ de tiyatro festivalleri’ nin daha da artması dileklerimle…

Selam olsun sana tiyatro.. !

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu