Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Türkiye’deki En Kapsamlı Dolandırıcılık Soruşturmasında 58 Tutuklama Kararı

Türkiye’deki En Kapsamlı Dolandırıcılık Soruşturmasında 58 Tutuklama Kararı

 

Balıkesir Başsavcılığı, Son yıllarda Türkiye de yapılan en kapsamlı dolandırıcılık soruşturmasında büyük başarı sağladı. Başsavcılığın talimatı ile gerçekleşen operasyonla polis, Faillerin hemen hepsini ele geçirdi.

 

64 ADRESE OPERASYON

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı başarılı bir operasyona imza attı. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen ekipler, kurumsal araç kiralama şirketlerinin internet sayfalarının taklit edildiğini tespit etti. Ayrıca, sahte web siteleri kurdukları tespit edilen dolandırıcılara yönelik yapılan operasyon yaptı. Yapılan ilk operasyonda 18 kişiyi yakaladı. Ancak operasyonun devemı sonucu yakalanan ve tutuklanana kişi sayısı 59’a çıktı.

58 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Öte yandan 02.06.2022 tarihinde 40 şüpheli tutuklanırken, bunlardan 4 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Ayrıca, Savcılık 4 şüpheli ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktı. Böylelikle soruşturma kapsamında  tutuklanan kişi sayısı 58’e çıktı. Adli makamlar, 10 şahsa Adli kontrol hükümleri uygularken, 4 şahısı ise ifadeleri sonrasında serbest bıraktı.

HABER: SEMRA AMAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu