GündemTeknoloji

Türkiye’nin ilk hava füzeleri atışa hazırlanıyor

Türkiye’nin ilk hava füzelerinin geliştirilmesine yönelik yürütülen Göktuğ Projesi’nde kritik bir eşiğe gelindi. TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş “Göktuğ Projesi ile ilgili son viraja girdik. IDEF’ten birkaç ay sonra atışlı testlerimiz yapılacak. 2020 sonunda projenin artık tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

ürkiye’nin ilk hava füzelerinin geliştirilmesine yönelik yürütülen Göktuğ Projesi’nde kritik bir eşiğe gelindi.

Türk savunma sanayisinde füze, roket ve mühimmat alanlarında Ar-Ge yeteneği ile ürüne dönüşen başarılı sistem ve alt sistemler geliştiren TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), sektörün gelişimi ve yurt dışına bağımlılığının azaltması amacıyla projeler yürütüyor.

Katma değeri yüksek çalışmalara imza atan enstitü, geliştirdiği ürünlerle ülkenin yurt dışına bağımlılığının asgari seviyeye indirilmesi yönünde kilit rol oynuyor.

TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş, AA muhabirine, yürüttükleri projelerde gelinen aşamalar ve 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) sergileyecekleri yeni ürünlere ilişkin bilgi verdi.

Okumuş, TÜBİTAK SAGE’nin iç, dış ve yatırım projeleri olarak, bütçe büyüklüğü 3,6 milyar lirayı bulan yaklaşık 50 proje yürüttüğünü söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu