Köşe Yazıları

Üç Ay Önce Uyarmış ve Hatta Yalvarmışım

Üç Ay Önce Uyarmış ve Hatta Yalvarmışım

Üç Ay Önce Uyarmış ve Hatta Yalvarmışım. 5 Ağustos 2020 tarihinde köşemde bu rehavetin sonu büyük tehlike diyerek, “Önümüzde ki hafta Pandemi açısından oldukça riskli geçecek gibi görünüyor. Kontrollü Sosyal hayatı, yeni vaka sayılarının bin rakamının altında seyretmesini, bu iş bitti diye niteleyen toplumumuzun geniş bir kesimi, maalesef kontrolsüz ve tedbirsiz davranışlara imza atmaya devam ediyor” diye uyarmışım.

 Hatta “Ama bu gün ne olursa olsun yazmaya, hatta yalvarmaya karar verdim.Lütfen ama lütfen tedbirleri dikkatle uygulayalım. Zira, Bir sabah herkesin gözlerini Pandemi ile mücadelede muhteşem bir örnek olan Türkiye yerine, rehavet ve sorumsuzluk yüzünden İtalya’da yaşanan tabloya açmasını istemiyorum” diyerek yalvarmışım.

İlgili Makaleler

O gün yazdıklarımızın bu gün yaşandığını görmek isteyenler ve merak edenler, 5 Ağustosta yayınlanan köşe yazısı için burayı tıklayabilir… 

***

Ne yazık ki ve maalesef bu uyarılara, öyle pekte olması gereken düzeyde uyulmadığı gerçeği bir yana, rehavetin alasını yansıtan görüntülerle karşılaştık.

Bu rehavet görüntülerinin yanlış olduğunu göstermek için, istikrarlı bir şekilde her gün vaka sayıları ile ilgili verileri gazetemerhaba.com adresli internet haber sitemizde yayınlarken, aynı zamanda sosyal medya hesabımızdan yaptığımız paylaşımlarla alınan tedbirlere uyulmaması halinde bu gün artık üzücü hale gelmiş olan tabloyla karşılaşacağımızı belirten yorumlar yaptık.

Yetmedi, o günlerde tanıdık-tanımadık, birçok esnaftan “abi bu korona işini fazla ciddiye alıyor ve abartıyorsunuz. Birazda bizi düşünün kısıtlamalar yüzünden epey bir etkilendik” eleştirilerine, “Ekonomik olarak etkilendi her kes, bu konuda haklısınız. Ama sizlerin de bu uyarıları dikkate alıp kontrollü sosyal hayat için tedbirlere uyma konusunda hassas olması lazım. Bu gidişat ile daha kötü bir tablo ortaya çıkabilir” şeklinde yanıtlar verdik.

***

Şimdi o kardeşlerimizin bizimle karşılaştığında “çok haklıymışsınız” demesi bizi pek mutlu etmiyor.

Neden mi?

Çünkü 5 Ağustosta köşe yazımızda, yaşanan rehavet uyarısını dikkate almayanların, bu gün yaşanan bu ciddi tablo karşısında da aynı vurdumduymazlığı sergilemesinden endişe ediyorum.

 

Durumun ciddiyeti derken;

 

Her gün yüzlerce yeni vaka ve doğal olarak onlarca hasta çıkıyor,

Her 10 kişiden 9’unun 60-70 yaş arası ikinci-üçüncü hastalık taşıyan birinci ya da ikinci dereceden yakını var ve hepsi Covid-19 ile ilgili hayati risk taşıyor,

Artan vakalar hasta sayısında, artan hasta sayısı artan yoğun bakım hasta sayısında ve elbette hastanede tedavi altına alınan hasta sayısında da artışa neden oluyor ve neredeyse Hastanelerimiz alarm verecek duruma gelmiş durumda.

***

Bu gün karşı karşıya olduğumuz bu tabloyu dikkate aldığımızda bir kez daha siz değerli okurlarımıza LÜTFEN TEDBİRLERE UYALIM diye seslenmek, TEDBİRLER UYMAYANLARI DA başta 112 hattı olmak üzere YETKİLİLERE MUTLAKA İHBAR EDİN diye çağrıda bulunmak istiyorum.

Devletin bizi eve hapsetmesini beklemek yerine, tedbirlere uyarak virüsü biz hapsetmesek, birinci derece risk altında olan yaşlı ya da genç birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olabileceğimizi tekrar hatırlatalım.

Zira bu gün ciddi ve üzücü olan bu tablonun da daha kötüsü var ve o kötü duruma bir tık yakınız artık.

Sağlıkla Kalmak İçin 3 basit MASKE-MESAFE-HİJYEN kuralını uygulamaya dikkat edelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu