Gündem

Üç İlçe Geceyi Sokakta Geçirdi

Tokat’ta yaşanan depremle birlikte gece panik ve korkuyla dışarıya kaçan insanlara tanıklık etti. 4.7 şiddetindeki deprem nedeniyle üç ilçede geceyi sokakta geçirdi.

Üç İlçe Geceyi Sokakta Geçirdi

Uc Ilce Geceyi Sokakta Gecirdi
Üç İlçe Geceyi Sokakta Geçirdi

Tokat’ta Ardı Ardına Deprem

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde ardı ardına depremler yaşandı. Saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin 9,97 kilometre derinlikte olduğu belirtilirken, çevre illerde de hissedildiği bildirildi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra aynı yerde 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremlerin etkileri üzerine AFAD ekipleri saha taramalarına başladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

AFAD’tan Açıklama

AFAD da olumsuz bir durumun bulunmadığını belirterek saha tarama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Yaptığı paylaşımda “Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerine yer verdi.

3 İlçede Eğitime Ara Verildi

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil edildiğini bildirdi. Hatipoğlu, depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığını ve bölgede tarama çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Bölgede ara ara artçı depremlerin yaşandığını ifade eden Hatipoğlu, “Çok şükür depremde her herhangi bir olumsuzluk yok. Kaymakamlığımız, AFAD, emniyetimiz ve jandarmamız bölgede tarama çalışmaları yaptılar. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okulların bugün tatil ettik” dedi.

Haber: Bülten

Balıkesir’in Erdek İlçesinde Deprem

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu