GündemSiyaset

Üç Kat Arttırılan Su Zammına CHP’den Tepki

Üç Kat Arttırılan Su Zammına CHP’den Tepki

 

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı , “30 Mayıs BASKİ Genel Kurulunda alınan fahiş zam gündemimiz” dedi. CHP İl binasında son bir ay içinde suya gelen zamlara dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı.

 

“YÜZDE 157 ZAM YAPILDI”

“Yapılan hesaplamalar sonucu BASKİ 21 Mayıs 2021’de son fiyat güncellemesinde 1.bölge için belirtilen su fiyatı 3,66 idi. Son güncellemeden buyana TÜFE oranında zam yapmaktaydı ancak Mayıs ayı itibariyle yine fiyat güncellendi Mayıs ayında seyyanen yapılan zam ile 9,42 gibi bir rakama çıkarmış oldu. Rakamsal ve oransal farklara değinen Başkan Sarı yüzde 157 zam geldi. Vatandaş bunu faturalarında görüyor” dedi.

“ÜÇ KATI BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU”

Vatandaşa zulüm yapılıyor diyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ geçen yıl 59 lira olan fatura bu Mayıs’ta 95 son yapılan zam ile ise 150 tl’ye çıktı. Üç katı bir artış vatandaşın sırtına yüklendi. Zammı yapanlar bu zam oranı ve bu hesapla tereddüt içerisindeler” dedi.

“TÜİK DEĞİL ENAK DİKKATE ALINMIŞTIR”

Balıkesir Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı,“ TÜİK, TÜFE Oranları İle Açıkladığı Faiz Ve Enflasyon Oranı yüzde 73,5. Ancak ENAK’ın yasada hazırladığı ulaştığı rakam yüzde 160.Biliyoruz ki ENAK’ın bu rakamı mahkemeye verildi. Görüyoruz ki Yücel Yılmaz devletin hazırladığı TÜİK’in değil, ENAK’ın hazırlamış olduğu enflasyon oranına göre hesap yapmaktadır. Yüzde 160’a yakın bir fiyat çıkartmıştır. Burada bir çelişki yaşanıyor. Yücel Yılmaz da iktidarın bu enflasyon yükünü yaşamış ki devletin değil ENAK’ın rakamlarını buraya yansıtmıştır” ifadelerini kullandı.

“ACI GERÇEKLER HUKUKSUZ UYGULAMALAR VAR”

Daha acı gerçekler var diyen Sarı , “Yasa ve hukuk alınan kararlar kesinleştiği gün itibarı ile uygulamaya girer. Ancak şuan herkese faturalar geldi ve zam yürürlüğe henüz girmeden geçmiş aydan itibaren  yürürlüğe sokulmuş. Bu hukuksuz bir uygulamadır. Vatandaşın cebindeki paraya göz dikilmiş ki hemen faturalara yansıtılmıştır. Bu zulüm bu kadarla kalmamış ve 9,42 diye alınan karar yürürlüğe girmeden 10,12 olarak uygulanıyor. Bu karar henüz uygulamaya geçmeden bir zam daha yapılıyor ve TÜFE oranında bir zam ile daha 12,12 yapıyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir halkının cebindeki paraya göz dikmiş ve herkesin cep telefonlarına bir mesaj gönderilmiştir. Ortada bir BASKİ’nin mesajı var bu artışlar ve söylemler diğeri ise tarifenin hukuksuz olarak Mayıs ayında uygulanmaya başlanmış olması.Bu hukuksuz uygulamadan geri dönün ve zammı geri çekin” şeklinde konuştu. HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu