GündemTürkiye Gündemi

Uçak Ambulans Minik Bebek İçin Havalandı

Uçak Ambulans Minik Bebek İçin Havalandı

 

Balıkesir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde İmmün yetmezlik sebebiyle takip edilen 2 buçuk aylık bebeğin ileri tetkik ve tedavisi için uçak ambulans Balıkesir’den Ankara’ya havalandı.

ANKARA’YA SEVKİ İSTENDİ

Balıkesir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde İmmün yetmezlik sebebiyle takip edilen 2 buçuk aylık bebeğin ileri tetkik ve tedavisi için Balıkesir İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi’ne sevk talebinde bulunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonrasında hastanın tedavisinin hızlı bir şekilde sağlanması için 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yer bulunması sağlandı.

MÜDÜR KESKİN ACİL ŞİFALAR DİLEDİ

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile 112 Komuta Kontrol Merkezi hastanın acil nakli için Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon ile iletişime geçildi. Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi tarafından minik hasta için uçak ambulans Balıkesir’e yönlendirilerek hastanın nakli Ankara’ya sağlandı. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin minik hasta için acil şifalar diledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu