Gündem

Uçan “Aile Hekimlerinin Haklı Mücadelesine Destek Veriyoruz”

Uçan “Aile Hekimlerinin Haklı Mücadelesine Destek Veriyoruz”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan aile hekimlerinin pandemi döneminde verdiği mücadeleyi desteklediklerini açıkladı. Uçan yaptığı açıklamada “1,5 yılı aşkın süredir pandemi ile ilgili meslektaşlarımızı ve halkımızın sağlığını korumak, sorunları dile getirmek, yapılan yanlışları ya da eksiklikleri anlatabilmek ve olması gerekenleri ilgililere duyurabilmek için çaba sarf ettiler” dedi.

Uçan“Bu Yönetmelik Kişisel Hakları İhlal Ediliyor”

Bakanlığın çıkardığı yeni yönetmelik ile Aile Hekimlerini susturmaya çalıştığını belirten Uçan, “1 Temmuz 2021 de yürürlüğe giren Yönetmelik; pandemi sürecinde mesleki bağımsızlığı ortadan kaldırırken; özverili sorumluluk alan Aile Hekimlerinin iş güvencemizi ortadan kaldırmakta, kişisel hakların ihlali ve tehdit altında çalışmayı ve angarya çalışmayı, özlük haklarımızda gerilemeyi ve ücret düşüklüğünü getirmektedirler.” dedi.

“Başarıdan Söz Edilecekse Bu Doktorlarımızın Başarısıdır”

Bu yönetmelik ile Toplum sağlığını ve sağlık çalışanlarının haklarını savunan, Aile Sağlığı Merkezi(ASM) sağlık çalışanlarının sözleşmeleri ne yazık ki feshedilecek diyen Balıkesir Tabip Odası ,yaptığı değerlendirmede, “Bakanlığımız Pandemi sürecinde  algıyı yönetmek, şeffaflığı engellemek, zamanında aşı temin edememek, başarı hikayeleri anlatmak dışında herhangi bir şey yapamamıştırlar. Vaka/hasta ayrımı yaparak kafaları karıştırmış, turkuaz tabloyu yanıltma aracı olarak kullanmıştır. Bu süreçte şayet bir başarıdan söz edilecekse bu; yaşamını  kaybeden saygıyla andığımız canlarımız, meslektaşlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına aittir.”dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu