GündemTürkiye Gündemi

Uçan “Riskin Arttığı Dönemdeyiz”

Uçan “Riskin Arttığı Dönemdeyiz”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan maske, mesafe ve aşı’nın önemini hatırlattı ve aşıya davet etti.Covıd-19 hastalığının bulaş riskinin sürdüğünü ifade eden Uçan, Hatırlatmak gerekirse Mayıs 2021’de vaka sayıları artınca ülkemizde çok ciddi önlemler alınmıştı.Şu an Avrupa’da hızla yükseliş gösteren Omikron varyantlı vakalara karşı çok ciddi önlemler alınmakta”dedi.

KISITLAMA VARMIŞ GİBİ DAVRANMALI

Yeni bir yıla girdik ve Covid-19 hızla bulaşmaya devam ediyor diyen Uçan açıklamasına şöyle devam ett,; “ Ne yazık ki 2021 yılı Mayıs ayı vaka sayılarını yakaladık. Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’nın yılbaşı mesajı ise “ Kısıtlama söz konusu olmasa da, varmış gibi davranmanızı öneriyoruz. Riskin arttığı bir dönemdeyiz. Kalabalık, havalandırması iyi olmayan ortamlardan kaçının. Yeni yılı aile içinde kutlamayı tercih edin. 2022’de salgını geride bırakma dileğiyle. “ şeklindedir. Sadece insanları gülümseten bu açıklama Covid-19 Pandemisini yöneten ayrıca sağlık otoritesine ait olmamalıydı. Bu söz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde söylenen “Hiçbir şey olmasa bile bir şey oldu”  sözünü anımsattı maalesef.”

AŞI YAPTIRARAK SÜRECİ ATLATMAK ÖNEMLİ

“İcra makamları dilekte bulunma yerleri değil, sorumluluğun gereğini yapma mercileridir.Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, yaşadığımız ve çalışma ortamlarımızda yeterli havalandırmayı sağlayarak, hiç aşı olmamışlar, gebeler, 12 yaş üstü çocuklar ile hatırlatma dozu zamanı gelenlerin bir an önce AŞI yaptırarak bu süreci atlatmak hepimizin görevi olmalıdırlar. Yeni yılın hastalıktan arınmış,sağlıklı ve ayrıca mutlu günler getirmesi dileklerimizle kamuoyuna duyurulurlar” Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu