Gündem

Uçan “Sağlıklı Bir Gelecek İçin G(Ö)Rev Başındayız”

Uçan “Sağlıklı Bir Gelecek İçin G(Ö)Rev Başındayız”

 

Balıkesir tabip odalar birliği Balıkesir Atatürk şehir hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

 

Atatürk şehir hastanesi önünde konuşan Balıkesir tabip oda başkanı Necdet Uçan konuşmasında “Bizler salgın döneminde canla başla çalıştık. Aynı zamanda işsizlikle, işten atılmalarla, yoksullukla karşı karşıya bırakıldık, Hekimler, “artık bu şartlarda çalışamıyoruz” diyerek istifa etti. genç hekimlerimiz başta olmak üzere, yurtdışına göç ederken tüm bu sorunları konuşmak, çözüm önerilerimizi iletmek için Sağlık Bakanı’yla görüşme taleplerimizi defalarca ilettik. Sağlık Bakanı’nın hekimlerin, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını, sağlık ve yaşam sorunlarını, toplum sağlığını sağlık emek meslek örgütleriyle konuşmasından daha doğal ne olabilir? Bu görüşme taleplerini karşılamak Sağlık Bakanı’nın bizlere ve topluma karşı sorumluluğu değil midir?” ifadelerinde bulundu.

Uçan “emeğimiz değersizleştiriliyor”

Şehir hastanesi önünde konuşma yapan Balıkesir tabip oda başkanı Necdet Uçan, “Uzun süredir çeşitli açıklama, eylem ve yürüyüşlerle anlatmaya çalıştık yine söylüyoruz. Salgın döneminde yaşamımızı da ortaya koyup verdiğimiz emeğin daha fazla değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Toplumun sağlık hakkı; emeğimiz ve geleceğimiz için artık G(ö)REV zamanıdır. Gün dayanışmanın, birbirimize, mesleklerimizin taşıdığı güce güvenmenin; yaşam ve sağlık haklarımızı savunmanın ve geliştirmenin günüdür.  “Biz birlikte güçlüyüz”ü göstermenin günüdür.” Dedi.

Uçan “hastalarının bakımı aksamayacak”

Balıkesir tabip oda başkanı Necdet Uçan, “Her G(ö)REV etkinliğinde olduğu gibi acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak; COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir” Dedi.

“Sağlıklı Bir Gelecek İçin G(ö)REV Başındayız”

Necdet Uçan “Başka Kamil Furtun’lar Ersin Arslan’lar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz” diyenler, gecesi gündüzü olmayanlar,  Biz, hastalandıran bu sağlık sistemine göz yummayan, toplum sağlıksızken nefes alamayanlar, Biz, bu gördüğünüz binalarda sistemin tüm başarısızlığının altında bırakılanlar. Biz, aylardır oyalama taktikleri ile yok sayılan, emeği hiçleştirilen, mesleği değersizleştirilenler, Biz, her gün yeni dayatmalarla, Aile hekimliği ceza yönetmeliğiyle baskı altına alınmaya çalışılanlar, Tüm bu olumsuzluklara rağmen” Dedi.

Uçan “olacağız diyenler, mesleğinin beyazını karanlığa ışık yapanlar”

Uçan “‘giderlerse gitsinler’e boyun eğmeyenler’ buradaydık, buradayız ve burada olacağız diyenler, mesleğinin beyazını karanlığa ışık yapanlar; emek bizim, söz bizim diyoruz. Uzun mesailerde, yorucu nöbetlerde, kışkırttığınız sağlık taleplerine yanıt vermeye çalışan emeğin sahibi olarak BİZLER, on binler; “Yoksulluk sınırı altı ödemelere, Bizleri ölümüne çalıştıranlara, Sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyoruz. Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığımız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür” Dedi.

Uçan“sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz”

Uçan “Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil. Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelenler olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Bir kez daha uyarıyoruz: Oyalama ve algı yönetimi değil Hakkımız Olanı İstiyoruz!

Sağlıkta özelleştirmeci, hastanelerimizi satan politikalara karşı bu uyarı G(ö)REV’i” ifadelerini kullandı.

Haber : Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu