GündemTürkiye Gündemi

Uçan: “Vakalarda Geçen Haftaya Göre Yüzde 8 Düşüş Var”

Uçan: “Vakalarda Geçen Haftaya Göre Yüzde 8 Düşüş Var”

Balıkesir Tabip Odası  Başkanı Necdet Uçan Balıkesir’de 17-23 Nisan 2021 tarihleri arasında yüz binde 496 ile bir önceki haftaya göre % 8 lik bir düşüş sağlandığını söyledi.

Uçan, “29 Nisan 2021 tarihi itibarı ile “Tam kapanma” (toplu korunma) kararında çok geç kalınmış ve  tam kapanma gibi olmasa da alınan bu kararın etkin olabilmesi ve yarar sağlayabilmesi için. mutlaka sosyal ve ayrıca ekonomik önlemler alınmalı, işçi, işsiz, dar gelirli  ve esnafın mağdur olmaması sağlanmalı. Kurallar herkese eşit uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

“Demokratik Haklar Baskılanmamalı”

Ülkemizde salgının yaratmış olduğu olağandışı bir durum var diyen Uçan,  mücadelenin gerektirdiği halk sağlığı önlemlerinin de ayrıca kendi içerisinde bir algoritması olması gerektiğini söyledi.Uçan “ Bu uygulamanın temelini epidemiyoloji biliminin kavramları oluşturmakta; sürveyans, temaslı hasta taraması, karantina, izolasyon, tecrit gibi. Bu kavramların temel amacı bulaş zincirini kırmak, ayrıca hastalığın yayılmasını kontrol altına almaktır. Ancak bununla birlikte durumdan vazife çıkarıp, krizi fırsata çevirerek demokratik hakları da baskılamamak gerekir.23 Nisan 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması gibi. Temel özgürlüklerin kısıtlanması gibi ”dedi. Nursima Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu