Gündem

UEDAŞ, BALIKESİR’DE KIŞ BAKIMINI YAPTI

Balıkesir’de bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık veren UEDAŞ, kış aylarında yaşanabilecek olası arızaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Enerji sektörünün öncü şirketlerinden Limak Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), vatandaşa kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunma çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir genelindeki kış hazırlıklarını tamamlayan UEDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaştı. Kış aylarında artan elektrik kullanımının herhangi bir kesintiye sebep olmaması için tedbirlerini sıklaştıran firma, arızalı hatların onarımını gerçekleştirdi.

Söz konusu çalışmalarda Balıkesir, Edremit ve Bandırma işletmelerinde toplamda 269 Arıza Onarım Bakım (AOB) elemanı çalışmalarda görev aldı. İhtiyaç halinde bu sayıyı 377’ye kadar çıkarabilen UEDAŞ,
7/24 çalışan saha elemanlarıyla sorunları tespit ederek çözüme ulaştırdı. Alo 186 çağrı merkezi, mobil uygulama ve sosyal medyadan gelen talepleri titizlikle değerlendiren saha ekipleri, 150 adet trafo merkezi ve küçük ölçekli dağıtım merkezlerinin bakımını da gerçekleştirdi. Toplamda 400 kilometrelik orta gerilim hattının bakımını yapan ekipler, şebeke kaynaklı olası arızaların önüne geçti.

KÖYLERDE ÇALIŞMALAR ARTTI

UEDAŞ şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği çalışmalarının yanında kış şartlarının ağır geçtiği köylerde de bakım ve onarım faaliyetlerine ağırlık verdi. Balıkesir genelindeki işletmelere bağlı 350 köyde yatırımlarını artıran UEDAŞ, söz konusu köylerdeki şebekelerin güvenliğini ve sürdürülebilirliğini sağladı.

ŞEBEKEYE YATIRIM YAPILDI

Elektrik şebekesinin dağınık yapısını ortadan kaldırmak ve daha verimli bir hale dönüştürmek amacıyla yatırımlarını sürdüren UEDAŞ, Balıkesir’de 2018 yılında şebekeye 68 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapacak. Yıl bitmeden yatırımlarını artırmayı hedefleyen UEDAŞ, Balıkesir merkezde 31 milyon 124 bin TL, Bandırma’da 16 milyon 99 bin TL, Edremit’te ise 20 milyon 675 bin TL yatırım hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu