EkonomiGündem

Uğur Ekonomik Şura’da Konuştu

UĞUR EKONOMİK ŞURA’DA KONUŞTU

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, ekonomiye dair önemli bilgilendirmelerde bulundu.

 

Türkiye’deki yedi bölgeden iş dünyası temsilcilerini buluşturan, Türkiye Ekonomik Şurası’na katılan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, özellikle bu dönemde yabancı yatırımcıların teşvik edilmesi gerektiğini söylerken, tarım alanında da Marmara Bölgesi’nin oldukça verimli olduğunu dile getirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde yapılan Türkiye Ekonomik Şurası’na Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek ve Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Türkiye iş dünyası temsilcileri katıldı.

 

‘Yüksek Teknolojili OSB’lere İzin Verilmeli’

Şura’da yaptığı konuşma ile ilgili yazılı açıklama yapan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, ‘Marmara bölgesi olarak son yıllarda hükümetlerimizin vizyon projelerinden ve yatırımlardan en çok pay alan bölge olarak bölgemiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Dünyada artık sanayi bölgesi anlayışı değişmekte. Sanayi bölgeleri sadece üretim tesislerinden değil; bunlara destek veren hukuk firmaları, patent firmaları, dış ticaret firmaları ve teknoloji üreten Ar-Ge firmalarından oluşmaktadır. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark İstanbul Projesi, bu değişimin en önemli örnekleridir. Yeni OSB’ler kurulurken, özellikle sanayisi gelişmiş şehirlerde sadece yüksek teknoloji OSB’lere izin verilmelidir’ ifadelerini kullandı.

 

Lojistik ve Turizm Destekleri

Lojistik ve turizm konusunda teşvik gerektiğini söyleyen OSB Başkanı İsmail Uğur yaptığı yazılı açıklamada, ‘Marmara bölgesinde ulaşımdaki vizyon projelerin meyvesi yakın vadede Bandırma’da alınacak. Yabancı yatırımcıya ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, Cari açığımıza çok ciddi fayda sağlayacak, Kimya ve Metal Sanayi Kompleksi Bandırma’da planlanmaktadır. 11 milyar dolarlık bu yatırım için Zeytin kanununda ve OSB Yönetmeliğinde iyileştirme için desteklerinizi beklemekteyiz. Yabancı yatırımcıya ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, Cari açığımıza çok ciddi fayda sağlayacak, Kimya ve Metal Sanayi Kompleksi Bandırma’da planlanmaktadır.11 milyar dolarlık bu yatırım için Zeytin kanununda ve OSB Yönetmeliğinde iyileştirme için desteklerinizi beklemekteyiz’ ifadelerini kullandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu