GündemEğitim

UĞURLU VELİLERE SEMİNER

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Eğitim Yazarı Turgay Polat Balıkesir Uğur Okulları velilerine seminer verdi. Avlu Kongre ve Kültür Merkezindeki seminerde Turgay Polat “Bugünün Doğruları Geleceğin İnsanını Yaratır mı?” konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Uğur Okulları velilerinin katıldığı programda Turgay Polat, geleceğin meslekleri hakkında bilgi verdi. Geleceğin mesleklerinin bugün bizim hayalimizden çok uzakta olduğunu ifade eden Polat, Endüstri 4.0’dan sonra yeni mesleklerin doğduğunu, ancak bizim ülke olarak bunlara hazır olmadığımızı belirtti. “Bulut hesaplama uzmanlığı, veri analiz mühendisliği, siber güvenlik mühendisliği, yapay zeka uzmanlığı, robot hukuku, psikoloji mühendisliği, gastro terapi” gibi mesleklerin bugün batıda ön plana çıktığını ve gelecekte de bu mesleklerin popüler olacağını ifade etti.

2 2

“Z Kuşağı”nın özelliklerine de değinen Polat, teknolojiyle iç içe büyüyen bugünün çocuklarının çok hızlı düşündüğünü, teknolojiyi çok iyi kullandığını ve çok çabuk sosyalleştiğini söyledi. Bu kuşağın eğitiminin klasik eğitimden farklı olması gerektiğini belirterek artık robotik, kodlama, oyun tasarımı gibi derslerin okullarda verilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı. Bugün liseye başlayan bir öğrencinin 8-10 yıl sonra bir meslek sahibi olacağını, bu yüzden on yıl sonranın, hatta daha ilerinin mesleklerini ve becerilerini tahmin etmemiz gerektiğini, bunun için de dünyanın iyi okunması gerektiğini dile getirdi.

 

7 E1546855733425

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ile Uğur Okulları velileri ve öğretmenleri katıldılar. Program sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Yazar Turgay Polat’a plaket; Uğur Okulları kurucu temsilcisi Ayhan Baltacı da çiçek takdim etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu