Kamil AKYÜREK

UĞUR’UN GÖZÜ ARKADA KALMIŞ

 

Demiraslan il başkanlığına atandıktan bir süre sonra A. Edip Uğur’un iyice kontrolden çıkan egosunun sonuçları henüz tazeliğini yitirmedi biliyorum. Ama önemli bir noktaya değinmek için kısaca hatırlatmakta fayda var.

Hasan Demiraslan ve yönetimi atandıktan sonra Genel Merkeze rağmen teşkilatı yıllardır alışıla gelmiş bir şekilde kendi kafasına göre şekillendiremeyen Uğur gözle görülen bir şekilde öfkelenmişti.

O günlerde bu öfke ile ufak ufak Demiraslan ve yönetimini ofsayta düşürme, isimlerin yetersizliği olduğu algısını oluşturma, maddi ve manevi her türlü desteği kesme çabaları ile itibarsızlaştırma kulisleri işe yaramayınca bana göre öfkesi kine dönüşen Uğur, Ak Parti’nin çok değer verdiği prensiplerden koptu.

İşte o kopma sonrasında, Uğur’un Balıkesir nezdinde teşkilata ayar verme rüyası, Ak Parti Genel Başkanlığına tekrar seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde ki Genel Merkez tarafından engellenince, Uğur rüyasını hem kendine, hem partililere bir kâbusa dönüştürmeye başladı. Bu kâbus içinde imza attığı tuhaf işler siyasi mirası yemesine sebep olurken, ilçe kongrelerinde ki fevri ve Ak Parti prensiplerine aykırı çıkışları Uğur’u istifa sürecine götürmüştü.

Uğur ile ilgili tüm bu yaşananlar ayrıntısı ile kamuoyuna da yansıdığı için detayları atlayarak asıl önemli noktaya gelelim.

30 Aralık 2017 Cumartesi günü Karesi AVM’de Ak Parti Karesi İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresi yapıldı. Genel Merkez Mesut Baytekin’i aday olarak günler önce açıklamıştı. Ama Akın Emiroğlu, sonuçta siyasal ve demokratik hak gereği kongreden bir gün önce sosyal medya hesabından duyurduğu adaylığını, kongre günü divana sunduğu liste ile resmiyete taşıdı.

İşte o liste var ya o liste, şahsen görür görmez bende ‘Uğur’un gözü belli ki arkada kalmış’ dedirtmeye yetti de arttı bile. Eh birde Uğur’a yakın medya organlarında yayınlanan haberi de görünce, Kendi kendime Aha da bu “kesin kışkırtma ve planlı gerilim hattı iddialarını adeta tasdik etti, onayladı ve mührü bastı” dedim.

Hele hele Uğur’un istifası öncesinde, Burhaniye kongresinde can-lı can-lı yaşananlarda ortaya çıkan Uğur’un salvoları, kendisine yönelik işten çıkarma ve tehdit iddiaları henüz hafızalarda oldukça tazeyken, Karesi ilçe kongresi için Uğur’a yakın medya tarafından atılan “Ak Parti’de Tehditli Kongre Manşetini” aksine yormak ne kadar mümkün ki?

Sonuçta Ak Parti’de ki gelişmeleri yakından takip eden bir gazeteci olarak, Karesi ilçe kongresinde ki yağlı güreşi, rakibini kurallara, kaidelere, Paralel olmayan gerçek gönüllülerin görüşlerine ve elbette seçimle ilgili yasalara uyarak yerden yere çalan Ak Parti teşkilatlarını takdir etmek gerek galiba.

Öyle ya, BU GÖLGE LİSTENİN bir kırılma yaratmasına izin vermeyen Demiraslan ve Yönetimi kongrede doğru davranış sergilemese, neredeyse Uğur Tadında Bir Ali Cengiz oyunu İzleyecekmişiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu