Köşe Yazıları

UĞUR’UN SAHNESİNDE YILMAZ’IN BUZ DANSI

AVLU Balıkesir eğlen-dinlen alanında yaşanan ilginç soğuk savaş, Büyükşehir Belediyesi ve ilk etabın açıldığı dönemde 30 yıllığına kiralayan şirket arasında sıcak çatışmaya dönüşmek üzere.

Hani şu Uğur’un vizyon projesi olan ve henüz yarım yamalak, kör-topalken şov yaparak açtığı ve de hala sosyal medya hesaplarından hala gururla bahsettiği AVLU Balıkesir, bugün isim verilmeden Habertürk’te köşe yazarı olan Fatih Altaylı tarafından gündeme getirildi.

Altay’lı hem projenin uyuklamasına hem de devri sabık yaratma konusuna değinmiş.

İlgili Makaleler

Eh önce Vizyon da vizyon diye takıntılı olan Başkan Yılmaz’ın, vizyonsuz ve sırf algı üzerine kurmaya çalıştığı sisteme dair eleştirilerde, yerelden ulusala terfi etmiş olduğu için tebrik edelim. Muhtemelen birkaç gün içinde sosyal medyadaki Yasin Sağay’ın aslan yürekli pisipisileri Altaylı’ya sallayıp, Yücel Yılmaz’ın gururunu okşayacak ifadelerle eleştiri taarruzunu bertaraf etmeye çalışacak.

Tabi bu defa işleri daha da zor, zira ahlak dışı ifadelerle, hakaretlerle bu taarruzu bertaraf etmek öyle kolay bir iş değil. Üstelik her şey bu denli ‘KRAL ÇIPLAK’ modunda seyrederken ters algı çabaları da pek işe yaramayacak.

Hoş benim Eylül ayı içinde yazdığım  köşe yazısında ( https://gazetemerhaba.com/yilmaz-sagay-ikilisine-erdogandan-net-mesaj/ )getirdiğim benzer eleştiriler sonrası uğradığım saldırılar, sosyal medya mecrasında şahsıma ve aileme yönelik hakaretler ve hatta S-400 benzetmeli füzeler de kamuoyunu yanıltamadı ve bizi yıldırmadı elbette.

Her neyse, gelelim Uğur’un yarım yamalak halde açarak Avlu Balıkesir’de kurduğu, kendi dahil herkesin ayağını kaydıracak denli buz pistine dönüşen sahneye.

Bu öylesine aşırı kaygan bir sahne haline geldi ki, an itibari ile Başkan Yılmaz ve muhatap şirket arasında yaşanan dans adeta kış olimpiyatlarında madalya alacak düzeye geldi.

Israrla kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması hasebiyle, ayrıntılarına resmi olarak vakıf olmadığımız taraflar arasında ki anlaşmanın, yapılan yatırım göze alındığında Büyükşehir adına bir facia olduğu ciddi bir şekilde iddia ediliyor.

Söz konusu anlaşmada projenin tamamı bittiğinde gelirden belli bir hisse alacak olan Büyükşehir Belediyesi, 2. Etap açılana dek yıllık yaklaşık 1 milyon gibi basit bir rakama imza atmış. Üstelik söz konusu anlaşmada rekreasyon (Eğlen-dinlen) alanında ki açık alanda yer alan havuz vs. gibi bölgelerin bakım ve temizliği, aydınlatma gibi giderler de Büyükşehir Belediyesine bırakılmış.

Yani anlayacağınız Uğur’un yarım yamalak açarak kayganlaştırdığı pistte ki soğuk savaş, hem siyasi, hem de hukuki açıdan oldukça ilginç gelişmelere gebe görünüyor.

Son olarak biz henüz ulusala terfi etmeden Yılmaz’ın toplantıya katılan bir Daire Başkanına ‘ceket yakası mendili’ ile ilgili çıkışını ile ilgili eleştirimizi buradan Yılmaz’a hatırlatıp, Güngören Belediyesi’nde çalışan kişinin ayağa kalkmadığı için belediye başkan yardımcısı tarafından cezalandırılması olayıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. İnsan gönlü kıranın partide kalemini kırarız” ifadelerini dikkate alması tavsiyesinde bulunalım.

Kalın sağlıcakla…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu