GündemSiyasetTürkiye Gündemi

UKRAYNA İLE TURİZMDE İŞBİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Mabeyn Köşkü’nde baş başa görüşme ve Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Oturumu’nun ardından toplantı sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Mabeyn Köşkü’nde baş başa görüşme ve Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Oturumu’nun ardından toplantı sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladı. Daha sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Petro Poroşenko ve heyetini Türkiye’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, içinde bulunulan yılın, Ukrayna ile aynı zamanda köklü geçmişe sahip ilişkilerin 100. yıl dönümü olduğunu söyledi.Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin 7. toplantısının bu vizyonun farklı bir yansıması olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:“İlişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız 2011’den bu yana her sene düzenli olarak bu çalışmaları sürdürüyoruz.

Bu sayede ilişkilerimizi her geçen yıl daha da güçlendirdik, güçlendirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bildiğiniz gibi, artık seyahatlerini karşılıklı olarak kimlikleriyle yapabiliyorlar. Ukrayna’dan ülkemize gelen turist sayısı 2018’de bir milyonu aşmıştır ve bugün yaptığımız toplantıda Serbest Ticaret Anlaşması’nı da yıl sonuna kadar bitirme kararlılığındayız. Bu anlaşmayla beraber ikili ticaret hacmimizin 10 milyar doları yakalayacağına inanıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu