Köşe Yazıları

Ülkemizde Pandemi 2020-2021

Ülkemizde Pandemi 2020-2021

COVID-19 vakasının il görüldüğüne dair bilgi Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandı. Ülkedeki virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020’de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Nisan 2020’de bir açıklama yaptı ve koronavirüs vakalarının ülke genelinde yayılım gösterdiğini açıkladı.

Salgın Türkiye’de sosyal, ekonomik, siyasi, iktisadi, idari, hukuki, askerî, dinî ve kültürel alanlarda birçok önemli etkilere ve sonuçlara neden olan önemli ve radikal kararların alınmasına neden oldu.

Ülkemizde ilk, orta ve liselerde eğitim-öğretim askıya alındı, bütün üniversitelerde bahar dönemi dersleri iptal edildi sınavlar ertelendi. Diyanet İşleri Başkanlığı başta cuma namazı olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurdu. Tüm restoranlar, kafeler, müzeler, dershaneler, kurslar, alışveriş merkezleri, oteller; berber, kuaför ve güzellik merkezleri; kahvehaneler, spor salonları, konser mekanları, gece kulüpleri, dernek lokalleri ve düğün/nişan salonları geçici süreliğine kapatılırken; tüm vatandaşların ormanlarda, park ve bahçelerde piknik ve mangal yapmaları yasaklandı. Hükûmet, salgının yayılım hızını düşürmek ve insanlar arasında sosyal mesafeyi korumak için ilk olarak 65 yaş ve üstü kişilere sokağa çıkma yasağı uygulaması başlattı. Daha sonra bu kısıtlamayı 20 yaş ve altı çocuk ve gençleri de kapsayacak şekilde genişletti.

İlgili Makaleler

Yasaklar kademeli olarak geldi kademeli olarak kaldırılması bekleniyor. Bu arada 11-12 Nisan 2020’de ise, 2000 yılındaki nüfus sayımından 20 yıl sonra ilk kez geniş çaplı bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Her hafta sonu Cumartesi ve pazar günleri yasaklar devam ederken hafta içi saat 21.00 sonrası yasaklar hergün sürdürülüyor. Tüm bu kısıtlamalardan bir an önce kurtulmayı ümit ediyor esnafımıza,insanlarımıza güzel günler diliyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu