GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali Kapılarını Açıyor

Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali Kapılarını Açıyor

 

Tarihi ve kültürel değerleri, turizm destinasyonları, gıdanın merkezindeki konumu ve ulaşım olanaklarıyla tanınan Balıkesir, gastronomik gücünü “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali” ile taçlandırmak için gün sayıyor.

 

Tadına doyulmaz lezzetleri ve yöresel mutfağıyla gastronomi turizminin öne çıkan rotalarından biri olmaya aday Balıkesir, bu iddiasını 2-5 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali ile taçlandırmaya hazırlanıyor. Peynir, zeytin, ekşi mayalı köy ekmeği, kaymak, tereyağı, bal gibi şehre özgü 30’dan fazla lezzetin görücüye çıkacağı Festival, katılımcılarını lezzet ve eğlence dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Balıkesir Gastronomide de İddialı

Masmavi suları, yemyeşil doğası, zengin tarihi ve kültürel mirası ile Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Balıkesir, şimdi de tadına doyulmaz lezzetleri ve yöresel mutfağıyla gastronomi turizminin öne çıkan rotalarından biri olmaya aday. Tamamen doğal ve yöresel lezzetlerden oluşan ve zengin seçenekler barındıran Balıkesir Kahvaltısı, Uluslararası Kahvaltı Festivali ile Türkiye ve dünyaya açılıyor.

Festival ile Balıkesir, gastronomi alanında üreten, geliştiren, ulusal ve uluslararası pazarda kendinden söz ettiren bir şehir olmanın yanında; kültürel miras öğelerini koruyan ve marka şehir olma yolunda kimliğini güçlendirerek gastronomi destinasyonu açısından Türkiye’nin en önemli kentleri arasında yerini alacak.

 

1 Kahvaltiacilis 1

 

Hem Lezzet Hem Eğlence Dolu

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği iş birliğinde 2-5 Haziran tarihlerinde Avlu’da Uluslararası Kahvaltı Festivali yapılacak. Şehrin lezzetlerini keşfetme imkânı sunacak 4 günlük festival, katılımcılarını hem lezzet hem de eğlence dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Balıkesir Kahvaltısını Dünya Tanıyacak

Türkiye’yi Doyuran, 50 Peynirli Şehir Balıkesir’in gastronomi dünyasında hak ettiği yere gelmesini hedefleyen Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali, ayrıca şehir esnafına ve üreticisine ekonomik bir değer sağlayacak. Şehrin coğrafi işaretli ürünleri de dâhil olmak üzere yaklaşık 30 çeşit yöresel ürünün katılımcıların beğenisine sunulacağı, içeriğine yönelik bilgilendirmelerin yapılacağı Festivalde; üreticiler, restoranlar, konaklama tesisleri ve turizm acentaları stant açacak. Festival kapsamında ayrıca sempozyumlar, yarışmalar, workshoplar, tadım etkinlikleri ve konserler gerçekleştirilecek. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu