Gündem
Trend

Balıkesir’de Arkeologlardan Yeni Keşif

Bu gizemli keşfin ardında; tarihin en önemli kültürü şimdi günümüze yansıyor.

Balıkesir’de Arkeologlardan Yeni Keşif, Balıkesir ilinde arkeologlar binlerce yıl öncesine ait bulguları ortaya çıkardılar. Bu gizemli keşfin ardında; tarihin en önemli kültürü şimdi günümüze yansıyor.

 

Balıkesir’de Arkeologlardan Yeni Keşif

A.t

ATHENA TAPINAĞINDAKİ SUR DUVARLARI

Assos’un en önemli yapıları olarak görülen bölümlerde çalışma başladı.

Milattan önce. 6. yüzyıla tarihlenen Athena Tapınağı ile belirli bölümleri aynı yüzyıldan itibaren inşa edilmeye başlanan sur duvarları ilmek ilmek incelemeye aldılar.

 

2 46

DOĞU ÇEŞMESİ BULUNDU!

Kentin kalbi olan agorada “Doğu Çeşmesi” olarak adlandırılan yapıda kazı devam ediyor. 2. yüzyılda kullanılan çeşmeden çıkan buluntulardan, bunun ihtişamlı bir yapı olduğu bilgisine ulaşıldı. Kazılarda ortaya çıkarılan demir cürufu, cam parçaları nedeniyle çeşmenin sonraki yıllarda atölye olarak kullanıldığı düşünülüyor.

 

Arkeolojik Kesifler

BALIKESİR’DE KAZILARDAN ÇIKAN İLGİNÇ BULGULAR!

Batı Anadolu’daki arkeolojik kazılar binlerce yıl öncesinin kültürünü bugüne taşıyor. Anadolu’nun batısında yer alan Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir’deki antik kentlerde devam eden arkeolojik kazılarda elde edilen bilgi ve buluntular, binlerce yıl önce bu coğrafyada yaşamış medeniyetler hakkında araştırmacılara yol gösteriyor.

 

Balıkesir’de Arkeologlardan Yeni Keşif
Balıkesir’de Arkeologlardan Yeni Keşif

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde geçmişi milattan önce 3000’li yıllara dayanan Ergili Mahallesi’ndeki Daskyleion Antik Kenti’nde 1954’te başlatılan kazılar, Prof. Dr. Kaan İren başkanlığında devam ediyor. /aa/

Bu haberi okudunuz mu?🕶👇

Balıkesir’de Arkeologların Yeni Buluşu Akılları Aldı

X’te bizi takip etmiyorsan çok şey kaçırıyor olabilirsin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu