Gündem

Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi Yakından İzleniyor

Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi Yakından İzleniyor

Balıkesir Valiliği tarafından hazırlanarak uygulanmaya başlanan, İl Sağlık Müdürlüğünce takibi yapılan Uyuşturucu ile Mücadele Projesi İl genelinde yakından izleniyor.

16 Kasım’da başlamıştı

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası tarafından da büyük destek sağlanan, ilgili kamu kuruluşlarının da sorumluluk üstlendiği bu kapsamlı projenin uygulamasına 16 Kasım 2020 tarihinde yapılan tanıtım toplantısı ile başlanmıştı. Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum isimli proje ile uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen vatandaşların tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin yakın bir ilgiyle gerçekleştirilmesi, sosyal uyumlarının sağlanması ve istihdam imkanına kavuşturulması hedefleniyor.

Başvurular Açık Kapı birimine

Vali Hasan Şıldak tarafından çok yakından takip edilen proje çalışmasında başvurular Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimlerine yapılıyor. Bütün bu işlem süreçlerinin çok kolay ve hızlı şekilde ilerlediği, başvuranlara her türlü kolaylığın sağlandığı proje, bu durumda bulunan kişilere çok yönlü destekler sağlayarak onları hayata tutunma fırsatıyla buluşturuyor.

50 başvuru yapıldı

Vali Hasan Şıldak, projenin ilk uygulama sonuçları ve mevcut durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 16 Kasım’dan itibaren 31 Aralık tarihine kadar projeden yararlanmak için 50 kişinin başvuru yaptığını, bunların 32’sinin tedavisinin planlanarak başlatıldığını, 8 kişinin ise tedavisinin planlama aşamasında olduğunu belirtti. Projenin, bütün paydaşlarıyla birlikte el birliğiyle güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu ve kısa süre içinde uygulanabilir hale getirildiğini ifade eden Vali Şıldak, çalışmanın sonuçları görüldükçe ve bilinirliği yükseldikçe projeye olan ilginin daha da artacağını söyledi.

 “Kapasite yükseltilecek”

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir’de Yeşilay’ın bağımlılık destek merkezinin de çok kısa süre önce hizmete girdiğini ve bu merkezle birlikte çalışarak projenin kapasitesini daha da yükselteceklerini ifade etti. Vali Şıldak “Uyuşturucu ile mücadele Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bir vatan görevidir. Bu mücadeleyi Balıkesir’de bütün kurumlarımızın ve Büyükşehir Belediyemizin katkıları, Milletvekillerimizin desteği ile en kararlı şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu