GündemEğitimİlçe Haberleri

Üniversiteliler okullarının bahçesini yeşillendirdi

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (Bubyo) öğrencileri, Takım Çalışması kapsamında Bubyo Toprağa Dokunuyor projesi ile okul bahçesini yeşillendirdi.

 

Burhaniye’de yaklaşık bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda(Bubyo), geçtiğimiz yıl, ‘Bubyo Ruhunu Yaşat’ temasını işleyen öğrenciler, bu yıl da takım çalışması kapsamında Bubyo Toprağa Dokunuyor projesini uygulamaya koydu. Okul Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan İlban’ın öncülüğünde hazırlanan proje gereğince, okul bahçesindeki boş alan 10’ar metrekarelik 29 parsele ayrılırken, öğrenciler bu alanda çalışma başlattı. Küçük bir de sera kuran öğrenciler, bazı bölümlere sus bitkileri ve çiçekler dikerken, bazı bölümlere de meyve fidanları ve sebzeler ekildi. İlban, önce proje hazırlayan öğrencilerin çeşitli bitkiler ürettiklerini ve takım ruhu ile çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilere teşekkür eden İlban, “Takım çalışması kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda bir tema belirledik. Bundan önceki yıllardaki temalardan biri Bubyo ruhunu yaşattı. Bu yıl da. Bubyo Toprağa Dokunuyor. Tabi önemli olan burada takım içersinde öncelikle takım ruhunun ne olduğunu anlayabilmek. Birbirleriyle olan iletişimi güçlendirmek. Bu kapsamda da yüksek okulumuzun boş arazisinde atıl olan bir araziyi 29 eşit parçaya bölerek 10’ar metrekare alanı tüm öğrenci guruplarımıza, 29 gurubumuza verdik. Kendileri, öncelikle projelerini hazırladılar. Bir çok ürünün ekimi yapılırken,  toprağın özelliğinden tutunda görselliğine kadar her şeyi planladılar  ve uyguladılar. Hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu