Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ünlü Sporcu Yarışma İçin Balıkesir’e Geldi Müslüman Oldu

Ünlü Sporcu Yarışma İçin Balıkesir’e Geldi Müslüman Oldu

 

Balıkesir yaz aylarına festivallerle giriyor. Bu festivallerde zaman zaman ilginç anlar da yaşanıyor. Son olarak, Balıkesir Sındırgı’da düzenlenen festivalde Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia buradan etkilendiği için Müslüman oldu.

 

Unlu Sporcu Yarisma Icin Balikesire Geldi Musluman Oldu 01

5 Yıl Boyunca İslamiyet’i Araştırdı Kararı Balıkesir’de Verdi

Mongolia, geçtiğimiz hafta içinde, Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk müsabakaları için Türkiye’ye geldi. Uzun yıllardır Müslümanlığı araştıran Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia Müslüman arkadaşları ve Sındırgı halkından gördüğü ilgi ve samimiyet ile İslamiyet’i kabul ettiğini söyledi, şehadet getirdi.

Unlu Sporcu Yarisma Icin Balikesire Geldi Musluman Oldu 02

Ünlü Sporcu Adını da Değiştirdi

Boldbaatar Mongolia yöresel dansı ve canlı performansı ile yarışmalarda dikkat çeken isim oldu.15 yıldır araştırıyorum Müslümanlardan çok etkilendim dedi. Boldbaatar Mongoliadinim islam diyerek Ebul Hayr ismini aldı. Mongolia Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Unlu Sporcu Yarisma Icin Balikesire Geldi Musluman Oldu 03

Ekrem Yavaş Kuran Hediye Etti

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş ve ilçe müftüsü Sami Türkel Müslüman olan Ebul Hayr’a Kuran’-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Müslüman olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ebul Hayr “ Kalbim gönlüm tarifsiz hoşluk içinde. İlk defa Sındırgıya geldim. İnsanların Arkadaşlığı ve dostluğu çok güzel ve çok mutluyum“ dedi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu