Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Ural Sordu “Çocuklarımızın Geleceği İçin Ne Yapacaksınız?”

Ural Sordu “Çocuklarımızın Geleceği İçin Ne Yapacaksınız?”

İYİ PARTİ Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, İl Yönetim Kurulu, Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, İlçe Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile birlikte, Paşalimanı Adasını ziyaret ettiler.

Adanınn Balıklı, Tuzla, Harmanlı, Poyrazlı ve Paşalimanı Mahalle sakinleri ile sohbet ederken aktarılan sorunlarını küçük İdil, not aldı. İyi Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada “Vatandaşlarımız daha önce de defalarca ‘sigara kağıtlarına’ yazılan ve unutulan notlardan bahsettiği  sırada, küçük İdil, bir kağıda hazırlamış olduğu ‘İstek ve İhtiyaç listesi’ ile yanımıza geldi. İlk öğretim sıralarında arkadaşlarıyla doya doya eğlenmesi gereken küçük kızımız, İdil Övsene’nin çocukluğunu yaşamak yerine ülke sorunlarını dertlenmesine mi yoksa ülkemizin bu durumda olmasına mı üzülelim biz de bilemedik.

Bir dosya kağıdında el yazısı ile, ‘Bizim geleceğimiz için ne yapacaksınız?’ sorularını gören Özlem Ural, kağıdı eline alıp, dinleyicilerden gelen en zor sorunun elinde olduğunu ifade etti ve Biz sizlere imkanları sunacağız, Sizler de hayallerinizi gerçekleştireceksiniz. Tıpkı 16 yaşında Atlantik Okyanusu geçen İdil Bayar kızımız gibi. Özlem URAL, tüm ada ziyaretinde bir an olsun İdil ‘i yanından ayırmadı konuşma yapmasını, sorunlarını anlatmasını ve ada halkının tercümanı olmasını istedi.” dediler.

“İDİL’İN KENDİSİ KÜÇÜK OLSA DA DERTLERİMİZ ORTAK GİBİ”

“Özlem Ural, ada ziyaretinden sonra içine düştüğü girdabı aşağıdaki sorular ve duygularla anlatmaya çalıştı.Sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlardan, postane hizmetlerine, eğitim eksikliğinden, ulaşımda yaşanan sıkıntılara, imar, yakıt temini, itfaiye eksikliği gibi birçok temel sorunun farkında olması bir kez daha kendimizi sorgulamamıza neden oldu.  Çocuklarımızın artık çocukluklarını bile yaşayamadan ülkemizin sorunları içinde boğulup kaybolmasının önüne nasıl geçebiliriz? Ülkemizin bu duruma gelmesini engelleyememiş olmanın burukluğu ile onlara İYİ bir gelecek hazırlamanın telaşı içinde umut ve endişenin harmanlandığı yeni bir duyguyu keşfettik! Ülkelerin uyguladığı politikaların, insanların kaderini, insanların da dünyanın kaderini değiştirdiğinin farkında olmayan yüzeysel, sorumsuz ve vizyonsuz siyasetçilerin kenedine gelebilmesi için ne yapmalıyız?

Her fırsatta çocuklarımız ve gençlerimizin, geleceğimiz olduğu, yaptığımız her şeyin onlar için olduğu ifade edilse de artık kendi çıkar ve menfaatlerimiz için yaptığımız hatalara kılıf uydurmaktan vazgeçerek gerçek adımlar atılmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Geleceğimizin tehlike altında olduğunu sözde değil özde anlamazsak sonuçlarını tahmin bile edemeyeceğimiz bir yıkım bizi bekliyorlar. Mevcut yönetimlerden umutlarını yitirmiş olan vatandaşımız çözüm mercii olarak bizleri görüyor.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu