TeknolojiGündemTürkiye Gündemi

Uraloğlu; “Siber Güvenlikte Önlemler Alınıyor”

330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi

Uraloğlu; “Siber Güvenlikte Önlemler Alınıyor”

330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, siber güvenlik istatistiklerine göre oltalama, bankacılık oltalama, zararlı yazılım ve siber saldırılar altında 330 binden fazla zararlı bağlantı tespit edilerek kontrollerinin yapıldığını ve altyapı seviyesinde erişim engellerinin getirildiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’deki siber güvenlik anlayışını geliştirmek ve siber tehditleri önlemek amacıyla faaliyetlerini sürdüren USOM’un önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Ayrıca, kritik sektörlerde ve kurumlar bünyesinde teknik seviyede ulusal siber güvenliği sağlamak için SOME’lerin (Siber Olaylara Müdahale Ekipleri) kurulduğunu ve bu ekiplerde görev yapan 7 bin 750 siber güvenlik uzmanının ülkenin siber sahasını koruduğunu ifade etti.

Uraloglu Siber Guvenlikte Onlemler Aliniyor 1

İnternetin günlük yaşamın vazgeçilmezi olduğunu ve mobil cihazlar sayesinde her an her yerden internete erişimin kolaylaştığını belirten Uraloğlu, bu durumun beraberinde getirdiği siber saldırılarla mücadele etmenin önemine vurgu yaptı. Özellikle oltalama saldırılarının, kullanıcılara zararlı elektronik mesajlar veya web siteleri aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve ciddi zararlar verebilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, siber güvenlik açısından alınan önlemlerin her geçen yıl artarak devam ettiğini ve 2023 yılında 105 bin zararlı bağlantının engellendiğini söyledi. Ayrıca, oltalama saldırılarında kullanılan zararlı adreslerin tespit edilmesi halinde ilgili bilgilerin hızla ilgili kurumlara iletilerek önlemlerin alındığını belirtti.

Uraloglu Siber Guvenlikte Onlemler Aliniyor 2

Siber güvenlik alanında Türkiye’nin hızla ilerlediğini ve bu alanda gelişmeye devam edeceğini ifade eden Uraloğlu, siber güvenlikte herhangi bir aksaklığa izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, USOM’un operasyonel faaliyetlerinin yanı sıra yeni saldırı yöntemlerini yakından takip ettiğini ve önleyici önlemler aldığını belirtti.

‘Stres’ Beyindeki Zaman Algısını Etkiliyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu