Gündem

‘’Ürettiğim İçin Mutluyum’’ Gelecek İçin Umutluyum

2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) tarafından “Ürettiğim İçin Mutluyum” isimli proje için imza töreni gerçekleştirildi.

 

2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) tarafından sunulan ve desteklenmeye hak kazanan “Ürettiğim İçin Mutluyum” isimli proje için imza törenini Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir hizmet binasında; GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ahmet İnan, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Tabanlı katılımları ile gerçekleştirildi.

 

OTİZMLİ BİREYLER TOPLUMSAL YAŞAMA DAHİL OLACAK

 

Proje ile Örgün eğitimin dışında kalan 27 yaş üzeri öğretilebilir düzeyde Zihin Yetersizliği Olan Bireyler (ZYOB) ve Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanılı bireylerin, aktif işgücü piyasasına dâhil etmek ve toplumsal yaşama dâhil olmaları sağlanacak.

 

EĞİTİM İLE DAHA BİLİNÇLİ EBEVEYNLER

 

Karesi İlçesi Üçpınar İlkokul binasının değerlendirilmesi ile oluşturulacak merkezde, bireylerin becerilerine yönelik; yiyecek-içecek hizmetleri, seramik, el sanatları, grafik tasarım, giyim, spor ve müzik eğitimleri verilmesi hedeflenmektedir. Verilen eğitimler sonrası bu bireyler mesleki beceri kazanması öngörülüyor. Özel Gereksinimli Birey (ÖGB) aileleri de bu süreçte gerekli eğitimleri alarak daha bilinçli birer ebeveyn rolü üstlenecekler.

 

ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

 

Yine merkezde eğitim verecek eğitmenlere de konusunda uzmanlar tarafından eğitici eğitimleri verilecek. Aynı zamanda bu merkezde yer alacak hizmet sektörü uygulamalarıyla da bu bireylerin istihdamları sağlanması hedefleniyor. Kurulacak merkezde oluşturulacak model sayesinde kesintisiz eğitim sistemiyle ülke çapında örnek teşkil edecek proje ile engelli bireylere hizmet etmesi planlanmakta ve bu bireylerin geleceklerine daha umutlu bir şekilde hazırlanmasına olanak sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu