Usta Şair Cemal Safi'nin Şiirleri Akçay Akşamlarını Aydınlattı

Usta Şair Cemal Safi’nin Şiirleri Akçay Akşamlarını Aydınlattı. Cemal Safi, Türk şiir dünyasının önde gelen şairlerinden ve son dönem Türk Hece Şiiri’nin usta isimlerinden biri. Usta şait hayatının önemli bir kısmını geçirdiği Balıkesir’in Akçay tatil beldesinde, unutulmaz şiirleri ve etkileyici şarkılarıyla anıldı.
Usta Şair Cemal Safi’nin Şiirleri Akçay Akşamlarını Aydınlattı. BAYŞAD, Balıkesir Kent Konseyi ‘Şehre Vefa Meclisi’ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Müzik Derneğinin katılımı ile şiir ve Cemal Safi imzalı şarkılar seslendirildi.
Stantların Kurulumu Gerçekleşti
Ünlü şair ömrünün büyük bir bölümünü geçirdiği Akçay’da, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şehre Vefa meclisi ve BAYŞAD (Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği)’nin ortaklaşa gerçekleştirdi. Şiir ve Şarkılarıyla ‘Cemal Safi Anma’ gecesi Akçay Cumhuriyet meydanında gerçekleşti. Balıkesir Yazarlar ve Şairler derneğine bağlı yazar. Şairler kurulan stantlarda kendilerine ait kitapları vatandaşlara imzaladılar.
Başkan Yılmaz’a Teşekkür Etti
Usta Şair Cemal Safi’nin Şiirleri Akçay Akşamlarını Aydınlattı. Anma gecesinin açılışını Gökmen Karadağ, Şair Safi’nin bir şiirini okudu. Açılış konuşmasını yapmak üzere BAYŞAD Başkanı Gülçin Yurdakul’u davet etti. Başkan Yurdakul, “Cemal Safi’nin şiir dünyasını ve ilk olarak BAYŞAD’la 2011 yılında düzenledikleri ‘Kazdağları Şiir Günleri’ ne katılarak tanıştık. Ömrünün büyük bir kısmını Akçay’da geçirdi. Cemal Safi’yi anmak için bir gece düzenlemek istedik ve Başkan Yücel Yılmaz’a ilettik. Bu istekten dolayı Başkan Yılmaz çok memnun oldu. Ardından gerekeni yapma sözü verdi. Düzenlediğimiz bu güzel gece için Başkanımız Yücel Yılmaz’da ve ekibinede teşekkür ediyorum” dedi.
“Kelimeleri kukla gibi oynardı”
Cemal Safi’nin Akçay’da komşusu olan ve arkadaşı Feridun Yükselir,”1973 yılından beri ve ölümüne kadar beraber olduğum Cemal Safi, unutulmayan bir insan. Kelimeleri kukla gibi oynatan bir şairimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Cemal Safi ile Ankara ve Akçay’da birçok etkinlikte beraber olduk. Cemal Safi 40 kadar şarkı sözünü Orhan Gencebay’a verdi. Ayrıca şiirlerini Zeki Müren’e verdi. Muazzez Abacı’ya verdi. Ayrıca Zekai Tunca, Selçuk Tekay ve Candan Erçetin gibi birçok sanatçı verdi. Safi’nin besteciler tarafından 150 civarında şiiri beste oldu. Cemal Safi ile Romanya’ya gitmiştik. İnanın Cemal Safi’ye Romenlerde aşık olmuştu. Bu güzel gece de üstadı anmak için çalışma gerçekleşti. Yücel Başkan, Gülçin Hanım, Şehre Vefa grubuna ve Koro Şefimiz Atik Sahil ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Allah rahmet eylesin” dedi.