GündemSiyaset

Uygur intihar vakalarını meclis gündemine taşıdı

Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına söz aldı. Son zamanlarda gündemde yer alan intihar vakaları ile ilgili hepimiz derin üzüntü duymaktayız diyen Uygur, intihar vakalarının kamuoyunda yansıtılma şeklinin konuyu daha hassas bir noktaya doğru götürdüğünü söyledi.

Uygur şöyle konuştu: “Son dönemdeki bu vakaları araştırmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kurulmuştur. Araştırmanın sonuçları bir rapor olarak Bakanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır. Hükümetlerimiz döneminde vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel her alanda refah seviyesini yükseltmek için tarihin en kapsamlı sosyal devlet uygulamalarını hayata geçirdik. Tüm dünyaya örnek olacak sosyal devlet projeleriyle milletimize hizmet etmeye de devam etmekteyiz. Hükümetlerimiz döneminde son 17 yılda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza 290 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık. Sosyal Devlet anlayışı ilkemizle 2 milyon vatandaşımızın düzenli sosyal yardım aldığı, sosyal yardım kartı projesini de uygulamaya geçirdik. Vatandaşlarımıza yalnızca ekonomik destek değil ailelerimize psikososyal ve sosyokültürel olarak da destek verdik. Hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı ASDEP ile sosyal politikalarda yepyeni bir döneme imza attık. Bu programla vatandaşların ihtiyaçları, yerlerinde tespit edilerek ilgili kurumlar tarafından giderilmekte ve vatandaşlarımızın hayat şartları iyileştirilmektedir.”

“YAPTIKLARIMIZ VAR YAPACAKLARIMIZDA…”

“Vatandaşlarımızın sosyal hizmetlere kolayca ulaşabilmesi için 325 sosyal hizmet merkezini hizmete açtık. Evlilik çağına gelmiş gençlerimizi bilinçlendirmek ve yeni hayatlarına hazırlamak amacıyla evlilik öncesi eğitim programı hazırladık. Bu kapsamda da 2013 yılından bu yana 1 milyonun üzerinde gencimize evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, aile hukuku, evlilik ve sağlık konularında eğitimler verdik. Evlilik danışmanları ile 27 binin üzerinde kişiye hizmet sunduk.Çocuklarımız geleceğimizdir. Sağlıklı bireyler, sağlıklı aile ortamında yetişir. Kimsesiz çocuklarımız, evlat edindirme ve koruyucu aile gibi yöntemlerle sıcacık aile yuvalarıyla buluşturuldu. Son 17 yılda 5 bin 440 ailenin yanına 6 bin 664 çocuğumuz yerleştirildi.Evlat edindirme kapsamında da bugüne kadar 17 bine yakın çocuk aileye kavuşturuldu ve çocuğa yönelik ihmal, istismar ve şiddet vakalarında müdahale etmek amacıyla 81 ilde uzman müdahale ekipleri oluşturuldu.”

HEDEF : “ ÇALIŞANI OLMAYAN AİLE KALMAYACAK”

“TÜİK’in 2018 Yaşam Memnuniyeti İstatistiklerinde vatandaşlarımızın yüzde 74’ü kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade edilmektedir. Türkiye, aileye güven açısından da Dünya Aile Haritası Raporu’nda yüzde 94’lük oranla ilk sıralarda yer almaktadır.Bu prensiple sosyal güvenlik sistemimiz, doğumdan ölüme ve hatta kişinin vefatından sonra da aile üyelerine destek olmaya devam etmektedir. Ailede annenin, babanın ya da bir evladın çalışmasıyla tüm aileyi sosyal güvence altına alıyor, ücretsiz sağlık hizmeti veriyoruz. Hedefimiz, çalışanı olmayan hanenin kalmaması.Vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliğinde her alanda var gücümüzle çalışıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu