Gündem

UYGUR, MESLEK LİSESİNDE YOĞURT ÜRETİM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

UYGUR, MESLEK LİSESİNDE YOĞURT ÜRETİM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili, Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ayten Burhan Erdayı Sevgi Evi’ni ziyaret etti.

 

Milletvekili Uygur; ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. Sınıflar, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile özel gereksinimli çocukların yüz yüze eğitime başlaması sebebiyle okul ziyaretinde bulundu. Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ile birlikte ziyaret eden Uygur, Okul Yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi. Uygur ziyaretiyle ilgili şunları ifade etti; “Öğrencilerimizin bir kısmı uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başladılar. Biz de bu vesileyle Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettik, Okul Müdürü Fatma Gül Çelik ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Gıda Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanlarında eğitim veren meslek lisemizin atölyelerini gezerek hem bilgi aldık hem de öğrencilerimize yeni ders yılında başarılar diledik.

 

Ziyaretimiz sırasında, Gıda Teknolojisi bölümünde yoğurt üretimi yapan atölyemizde öğretmen ve öğrencilerimizin yoğurt yapım sürecini izledik. Burada sütlerin tüm analizleri yapılarak doğal ve sağlıklı yöntemlerle yoğurt üretimi yapılıyor. Öğretmenlerimiz ile birlikte öğrencilerimiz hem teorik hem uygulamalı olarak mesleklerini burada öğreniyor. 2019 yılında başlayan yoğurt üretimi pandemiye rağmen şu ana kadar 30 bin kg’a yaklaşmış. Döner sermaye kapsamında ilimizde talepte bulunan kurumlara, firmalara satışı yapılıyor. Meslek Liselerimizin önemini burada atölyelerde yapılan çalışmaları incelerken bir kez daha gördük. Bu okullarımızda eğitim alan öğrencilerimiz mezun olduklarında, ülke ekonomisine, üretimine katkıda bulunan meslek sahibi gençlerimiz olarak hayata atılmaktadır. Emeği geçen yöneticilerimize teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılında da başarılar diliyorum” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ UYGUR, SEVGİ EVİ’NDEKİ ÇOCUKLARLA BİRARAYA GELDİ

Milletvekili Uygur, Ayten Burhan Erdayı Sevgi Evi’ndeki çocukları ziyaret etti. Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar ile birlikte yaptığı ziyarette, hem yöneticilerle görüştü hem de çocuklarla sohbet etti. Çocuklarla tek tek selamlaşan ve ilgilenen Uygur şunları söyledi; “Burada yaşayan çocuklarımız devletimize ve bizlere emanet. Sevgi Evlerimizi her fırsatta ziyaret ediyorum. Burada evlatlarımız her türlü imkana sahipler. Hayata sağlam adımlarla başlayabilmek için eğitimleri başta olmak üzere her konuda destek alıyorlar. Bizler de ziyaretlerimizde ihtiyaçları, istekleri yönünde üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz.  Onlarla sohbet etmek, onları dinlemek, yüzlerinde bir tebessüm görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bizleri güleryüzleriyle karşılayan evlatlarımıza teşekkür ediyor, hepsine derslerinde başarılar diliyorum.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu