GündemEğitimSiyaset

UYGUR “ŞEHRİMİZİN GURURU”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Türkiye’de bir çok başarıya imza atmış olan Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bigadiç Kaymakamı Ercan Çiçek, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, öğrenci ve eğitimcilerle birlikte okulda yer alan atölyeler incelendi, okulda yapılan projeler ve faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi alındı. Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk ziyaret dersliklere yapıldı. Valiliğin uygulamaya koyduğu BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Vali Yazıcı, Milletvekili Uygur ve beraberindeki heyet öğrencilerle birlikte kitap okudu, onlara tavsiyelerde bulundu.

Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Balıkesir Valiliği Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle açılan ‘Oto Test/Ekspertiz Merkezi’ ziyaret edildi. Türkiye’de böyle bir merkezin bir okul bünyesinde ilk kez açıldığını ifade eden Uygur, “Bu merkezin Bigadiç’te açılması bizim için gurur verici bir olay. Okulumuzun bu projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiş, ajansın desteği ve okulumuzun eğitimcileri ve öğrencilerimizin gayretiyle bu merkez açılmıştır. Böylece Türkiye’de ilk ve tek TSE 130805 standartlarında karayolu motorlu taşıtlar test merkezi bu meslek lisesinde hayata geçirilmiştir. Bu merkezde gördük ki yenilikçi teknolojiye sahip makine araç ve gereçleri kullanılmaktadır. Mesleki eğitimde sanayi ve eğitim işbirliğinin önemini biliyoruz. Burada öğrencilerimiz mesleklerini en iyi şekilde öğrenip, mezun olduktan sonra nitelikli bir şekilde çalışma hayatına atılma imkanına sahip oluyorlar. Bu anlamda Sayın Valimize hem ilçemiz, hem ilimiz açısından sanayi eğitim işbirliğine büyük katkıları olan bu merkezi destekledikleri çok teşekkür ederiz”dedi.

BİRİNCİ KALİTE TEKSTİL ÜRÜNLERİ YAPILIYOR

Okuldaki tekstil atölyesini de ziyaret eden Uygur sözlerine şöyle devam etti; “Okulumuzda öğrencilerimiz tekstil ürünleri de üretiyorlar. Burada tişört, çanta ve diğer tekstil ürünlerinde insan sağlığı için zararlı madde içermeyen Oeko-teks sertifikalı boyalar kullanılıyor. Böyle kaliteli ve sağlıklı ürünlerin okulumuzda üretildiğini görmek bizi ayrıca sevindirdi.” Uygur okulun başarılarının saymakla bitmediğini ifade ederek; “Okulumuz Ulusal Ajans Erasmus Projeleri kapsamında ‘Bireylerin öğrenme hareketliliği projesinde’ 2016’da Türkiye ikincisi, 2017’de Türkiye birincisi olmuştur. Okulumuz ayrıca ‘Proje ve Okul-Sektör İşbirliği Çalışmaları’ temasında ilimizin en başarılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur. Okul – sektör işbirliğine katkı amacıyla Meslek Liselerimiz bünyesinde öğrencilerimizin alanlarında en iyi eğitimi alması ve gelişen sanayimize nitelikli işgücü olarak katılmasını amaçlıyoruz. Bu anlamda Bigadiç’teki okulumuz çok iyi bir örnek teşkil etmektedir. Hem şehrimizin hem ülkemizin ekonomisine katkıda bulunan projelerin desteklenmesi, hayata geçmesi bu yüzden çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu