GündemEğitimSiyaset

UYGUR’DAN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARINA BÜYÜK DESTEK

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Katip Üyesi Av. Belgin Uygur, Balıkesir Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Araştırma Uygulama Merkezi’nde, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş ve Merkezin Müdürü Gamze Aytekin ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kadın Çalışmaları ve Araştırma Uygulama Merkezi’nde önümüzdeki dönemde yapılacak akademik çalışmalar ve eylem planı hakkında bilgi alışverişinde ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Milletvekili Uygur ziyaretiyle ilgili; “Bugün Balıkesir Üniversitesi bünyesinde yeni açılan Kadın Çalışmaları ve Araştırma Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek, Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş ve Merkezin Müdürü Gamze Aytekin ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde yer alan kadın araştırma merkezlerinden bir tanesi de Balıkesir Üniversitemizde yer alıyor. Bu merkezin varlığı şehrimizin kadın çalışmaları alanında yer edinmesi açısından önemli. Biz de bugün Sayın Rektörümüz ve Merkez Müdürümüz ile birlikte bu merkezin etkin çalışmalar ortaya çıkarması için neler yapılması gerektiği hususunda fikir alışverişinde bulunduk. Merkezin birincil sorumluluğu olan akademik çalışmalar başta olmak üzere kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın karşılaştıkları sorunların çözülmesine yönelik her türlü kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde tüm desteğimizi vereceğimi ifade ettim. Bu merkezde yapılacak araştırma ve çalışmaların kadınların toplumsal hayata katılımları ve görünür olmaları üzerinde son derece olumlu katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bizim buradaki amacımız, Türkiye’de akademik kadın çalışmaları alanında Balıkesir Üniversitemizin önemli bir noktaya gelmesidir. Bunun yanı sıra kadın sorunları, kadın hakları, kadın girişimciliği, kadının ailedeki yeri ve kadın sağlığı gibi konularda toplumun duyarlı hale gelmesini sağlayan çalışmalar yapılmasıdır. Önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çeşitli projeler ve eylem planı üzerinde fikir birliğine vardık. Kadınlarımızın her alanda güçlenmesi için tüm paydaşlara önemli sorumluluklar düşüyor. Bu noktada Balıkesir Üniversitemiz, gerçekleştireceği projelerle bu alanda çok değerli bir katkı sağlamış olacak. Bu nedenle bu merkezde ortaya çıkacak fikirlere çok önem veriyorum. Ben de şehrimizin bu çalışmalarla öne çıkması için her türlü desteği vermeye hazırım. Sayın Rektörümüze merkezin çalışmaları konusunda gösterdiği hassasiyet ve verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu