GündemSiyaset

“Erdoğan’ın Tek Gündemi Benim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarım Toplantısı” için dün Balıkesir’deydi. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası basın mensupları ile Otel Basri’de bir araya geldi, gündemi değerlendirdi, tarım ve tarımın sorunlarının olduğunu dile getirdi, terörü, 4 yılda bitireceğini söyledi

“4 yılda terörü bitireceğim”

 

Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tarım Toplantısı” sonrası basının karşısına geçerek gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, gündeminde tarım ve tarımın sorunlarının olduğunu belirterek, Balıkesir ilinin tarım açısından en önemli kentlerden birisi olduğunu ifade etti. Balıkesirlilerin yüzde 30’unun kırsal kesimde yaşadığını, burada ürettiğini, Balıkesir’in, beyaz et, yem, yumurta ve sütte Türkiye 2.’si olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Balıkesir, tarımın başkenti tanımını hak eden kentlerden birisi. Tarımın sorununu dinledik ama üreticiler hak ettikleri fiyattan ürünlerini satamıyorlar. Üreticinin borç batağı içinde olduğunu hemen hemen hepsi söylüyor. Zarar ediyoruz diyorlar. Her şey çok pahalı ama ürünün karşılığını alamıyoruz dediler. Samsun’dan gelen bir arkadaşımız vardı, kendi bölgesine ait sorunları anlattı. Konuşmayan hükumetin kendisi, dertlerin üstü örtülmek isteniyor. Beyaz et üreticinin, hububat üreticinin gündemi ayrı Erdoğan’ın gündemi ayrı. Erdoğan’ın tek gündemi var benim. Türkiye’nin gerçek sorunlarını konuşamıyoruz. Sorduğu ilk soru ‘Sen kimsin’? oluyor. 4 yılda terörü bitireceğim. Bitirmediğim taktirde siyaseti tümü ile bırakacağım” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, basın açıklamasının ardından kanaat önderleri ile toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun proğramında Pamukçu Köyü Kahve toplantısı, Göbel Köyü Kahve toplantısı, Manyas Salur Köyü Akşam yemeği, Manyas Hayvancılık ve süt festivaline katılım da vardı. Kılıçdaroğlu, proğramının ardından özel uçak ile Bandırma’dan ayrıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu