Gündemİlçe Haberleri

Uyuşturucuyla Mücadele Projesi Hayata Dokunuyor

Uyuşturucuyla Mücadele Projesi Hayata Dokunuyor

 

Vali Hasan Şıldak öncülüğünde yürütülen Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum adlı Uyuşturucuyla Mücadele Projesinin başlangıcından bu yana yapılan çalışmaların ve belirlenen yeni hedeflerin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

 

İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlter Kuş, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdür Vekili İlyas Eryılmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, proje paydaşı kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Çakmak’ın proje kapsamında yapılan çalışmaları aktardığı sunumu ile başladı. Sunumda projenin paydaş kurumlarının verdiği desteklerle ilgili bilgi veren Çakmak başvuru yaparak tedavi ve rehabilitasyon sürecine dahil olan kişilerin sosyalleşmelerine yönelik çeşitli faaliyetler yapıldığını söyledi. Projenin halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kurulan stantlarla, asılan afişlerle, mahalle ve kahvehane toplantılarıyla bilinirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Paydaş kurumlarla birlikte temin edilen çeşitli sanat ve spor ekipmanlarıyla kişilerin rehabilitasyon süreçlerine destek sağlandığını vurguladı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Çakmak’ın sunumunun ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin projeyi farklı kılan özelliklere değindi. Keskin, “Projenin çok paydaşlı olması, bir çok kurumun işbirliğiyle gerçekleştirilmesi projenin farklılığını ortaya koyuyor.  Tek başına bir sağlık kurumu ya da  kuruluşunun bütün sosyal problemleriyle birlikte olan bu mücadeleyi gerçekleştirmesi mümkün değil. Bağımlılıkla mücadelede hastanelerimizde tedavi süreçleri, ayaktan ya da yatarak arındırma süreçleri, psikolojik destek süreçleri tamamlanıyor. Mücadelenin bu kısmı tamamlandıktan sonra hayata tutunma kısmı maalesef eksik kalıyordu. Projenin önemli özelliklerinden biri olarak sosyal boyutu ve istihdam sürecinde farklılığını ortaya koyuyor.” diye konuştu.

 

Proje, Dolu Dolu Geçen Bir Buçuk Yılı Geride Bıraktı

 

Uyuşturucuyla Mücadele Projesine başvuran kişilerin sadece tedavi ve rehabilite edilmediğini, topluma uyumlu hale getirilmesinin projenin püf noktasını oluşturduğunu söyleyen Vali Şıldak, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yaklaşık bir buçuk yılı geride bıraktığımız projemizde başvuran kişileri ara vermeksizin bir takip altında tutuyoruz. Bu takibi kişiyi sıkmadan, onu rahatlatan bir esneklik içerisinde, bir o kadar da disiplinle yapıyoruz. Bu önemli uyum sürecini sağlayan, projenin farkını oluşturan asıl temel nokta istihdam sağlamasıdır. İstihdam boyutunda İŞKUR sağladığı destekle 48 kişinin kamu kurumlarında basit işlerde istihdam edilmesi gerçekleşti. İŞKUR aşamasından sonraki adımla artık topluma uyumlu hale geldiğini düşündüğümüz bu vatandaşlarımızı özel sektöre ait iş yerlerinde kalıcı olarak işe yerleştirerek projenin mottosunda yer alan hayata tutundurma faaliyetimizi daha sağlam hale getirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Projenin kalıcı istihdam sağlaması çalışmaları kapsamında 14 kişinin iş sahibi olduğunu söyleyen Şıldak, projede görevli personel hakkında bilgiler paylaştı. Valilik ve Kaymakamlık Açık Kapı Birimlerinde proje konusunda bilgi sahibi personel bulunduğunu, projeye başvurmak üzere gelen, endişeleriyle baş başa kalan kişinin psikologla ayrı bir odada görüşme yaptığını söyledi.

Projenin tanıtım afişlerinde ve el broşürlerinde yer alan başvurularda kullanılmak üzere telefon çağrı numaralarından da telefon üzerinden de bilgi alınabildiğini belirten Şıldak, projenin ilave bir ödenek desteği almadan kamu kurumlarının kendi imkanlarıyla uyg…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu