Gündem

42 Belgesel Film Yapımına Karar Alındı!

 42 Belgesel Film Yapımına Karar Alındı! Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 42 belgesel film yapım projesine toplam 6 milyon 750 bin lira destek sağlama kararının alındığını duyurdu.

 

42 Belgesel Film Yapımına Karar Alındı!

1 Balikesir Il Kultur Ve Turizm Mudurlugu Jpg

Türkiye’de nitelikli belgesellere destek!

Bakanlık Türkiye’de nitelikli belgesel film yapımlarının gerçekleştirilmesinde ve sektörün bu alanda gelişmesinde önemli rol oynayan destekler hakkında duyuru yaptı. Bakanlık temsilcisi ve sinema meslek birliklerinin temsilcilerinden oluşan Sinema Destekleme Kurulunun değerlendirmesi sonucunda belli oluyor. Bu yıl 178 adet belgesel film yapım proje başvurusunu değerlendiren kurulun 42 proje için sağladığı 6 milyon 750 bin lira tutarındaki destek. Bu alanda bugüne kadar verilen en yüksek tutar oldu.

 

Sinema Balikesir Jpg

34 Senaryo Yolda

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema sektörünün yoluna daha güçlü bir şekilde devam edebilmesi amacıyla 2023 yılı için başvuru yapılan tüm illerdeki 105 sinema salonuna desek olacak.

Bakanlık tarafından bu yıl ayrıca, 34 senaryo. Öte yandan diyalog yazım projesine 1 milyon 311 bin 500 lira olacak. Dahası 51 kısa kurmaca film yapım projesine 3 milyon 237 bin 500 lira, 6 kısa animasyon film yapım projesine 595 bin lira. 2 uzun metrajlı sinema film geliştirme projesine 345 bin lira. 93 projeye 5 milyon 489 bin lira destek kararı aldı. Böylelikle 2023 yılında Sinema sektörüne aktarılan destek 26,4 milyon TL’ye ulaştı.

Uzun metrajlı sinema film yapım, ilk uzun metrajlı kurgu film yapımı olacak. Ayrıca ortak yapım, çekim sonrası ile dağıtım ve tanıtım destek türlerindeki başvuruların değerlendirileceği. Sinema Destekleme Kurulu toplantısı tarihi belli oldu. Buna göre toplantı ağustos ayının sonunda gerçekleşecek.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu