GündemDünyadan HaberlerEğitim

54. KÜTÜPHANE HAFTASINDAYIZ

Bu yıl 26 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında “Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler” teması kapsamında Yarış Ortaokulunda düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

DERECEYE GİRENE ÖDÜL

54. ‘Kütüphaneler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Resim dalında 1. seçilen Edremit Şehit Öğretmenler İlkokulu öğrencisi Eyyub Ensar Tüfekçi, Resim dalında 2. Seçilen Bandırma Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Yusuf Tuğra Koyuncuoğlu, Resim dalında 3. seçilen Balıkesir Atatürk İlkokulu öğrencisi Nehir Tonguç ile;Şiir dalında 1. seçilen Necip Fazıl Ortaokulu öğrencisi İsmail Arda Bayer, Şiir dalında 2. seçilen Dursunbey İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ortaokulu öğrencisi Fatih Doğdu, Şiir dalında 3. seçilen Balıkesir Altıeylül Ortaokulu öğrencisi Burak Araç ve Kompozisyon dalında 1. Seçilen Bigadiç Maden Teknik Arama Lisesi öğrencisi Ese Onur Ercan, Kompozisyon dalında 2. Seçilen Bandırma Ayyıldız Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Sude Turgut, Kompozisyon dalından 3. seçilen Balıkesir 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencisi Arife Elif Küçükçakır’a ödülleri protokol tarafından verildi.

‘OKUYAN ŞEHİR OLALIM’

54.  Kütüphane Haftasında konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, ” Dereceye giren öğrencilerimizi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Medeni cesareti göstermek lazım. Bu tür yarışmaların sayının artmasını istiyoruz. Balıkesir’de 1 yılı aşkın bir süredir BENGİ Projesiyle her okulumuzda okuma saatleri yapılıyor. Haftada iki okula gidiyorum. Balıkesir okuyan başarılı bir şehir. Ama kitap okuma oranlarında nüfusumuza göre çok daha iyi noktalara hep birlikte geleceğiz. Okuyan bir nesil Türkiye’ye yakışan bir nesildir. Okuyan bir şehir olalım. 81 il içerisinde de Balıkesir çok kısa bir gelecekte ilk üçte olacak. Bunu da hep birlikte başaracağız. Haftamızı kutluyorum. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. 54. Kütüphaneler Haftası kutlama programı çerçevesinde Vali Ersin Yazıcı ve davetliler BENGİ Projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu