GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Uzay merakını işe dönüştürdü

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde Ali Köse adlı vatandaş uzay merakı için yurtdışından kendisi için getirttiği teleskoplarla para kazanmaya başladı.

Burhaniye’nin Ören Mahallesi’nde yaşayan 46 yaşındaki Ali Köse uzay merakını gidermek için Almanya’dan özel teleskop getirtti. Köse kendisi gibi uzay meraklılarına bayram, festival ve panayırlarda açtığı stantlarda teleskoplarını ücret karşılığı kiralamaya başladı. Hobi olarak başladığı uzay merakının işi olduğunu söyleyen Köse, 15 yıldır geçimini uzay merakıyla sağladığını belirtti.

Bir süre Çanakkale’de gözlem evinde görev yaptığını ifade eden Köse, “Bu merak oradan kaldı. Gündüzleri de güneşteki patlamaları ve Midilli adasını izletiyorum. Bayram, panayır ve festivallerde açtığım stantlar yoğun ilgi görüyor. Bozcaada, Cunda adası ve Burhaniye’nin sahillerinde hizmet veriyorum. İşimi severek yapıyorum. Gençlere uzay merakı aşılamaya çalışıyorum” dedi.
Teleskoplarla uzayı izleyen vatandaşlar da yaşadıkları heyecanı anlattı. Teleskoplar ile uzayı ve ayı net bir şekilde görebildiğini söyleyen vatandaşlarından Sercan Erdurmaz, “Ben geçen sene de bakmıştım. Biraz daha yakındı. Ayın üzerindeki şekilleri gördüm. Çok güzeldi” diye konuştu.
Teleskopları kullanan Ercüment Erdurmaz, Ali Kırdemir, Eyüp Küçük ve Nisa ve Burak Şakra’da yıldızları yakından görmenin kendilerini heyecanlandırdığını söylediler. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu