Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTariflerTürkiye Gündemi

Uzmanı Uyardı! Sahura Mutlaka Kalkın

Uzmanı Uyardı! Sahura Mutlaka Kalkın Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, Ramazan ayında sağlıklı ve çok daha rahat geçirmenin mümkün olabileceğini söyledi. Altınkum dikkat edilmesi geren hususlar hakkında bilgi verdi.

 

‘’Sahura Kalkmadan Tutulan Oruçlara Dikkat’’

1 89

  • Ramazan ayında öğün sayısının düşmesiyle değişen beslenme düzeni, dikkat edilmediği takdirde birçok risk faktörü oluşturuyor.  Sahura kalkmadan tutulan oruçların büyük problemlere neden olabileceğini ifade eden Altınkum iha muhabirine, bu ayı bedenen ve ruhen arınma dönemi olarak adlandırılabileceklerini dile getirdi.

 

Sahurda Bunları Tüketebilirsiniz

Y 12

  • Altınkum, “Sahurda daha çok hamur işi ve yağda kızartılmış ürünler yerine sizi uzun süre tok tutacak süt, yoğurt, yumurta omega-3 kaynağı badem, fındık, ceviz gibi ürünlerin tüketimini aynı zamanda ekmek olarak da tam tahıllı ürünlerin tüketimini tavsiye ediyorum’’ dedi.

 

İftarda Önce Ne Yemeliyim?

3 41

  • ‘’İftarda orucunuzu açarken bir bardak suyu yudum yudum içmenizi tavsiye ediyoruz. Sonrasında bir kepçe çorba içip 15 dakika ara vermenizi tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi midede dolgunluk, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini önlemektir’’.

 

İftar ve imsak saatleri için; tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu